Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Γιορτή αγώνα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» στην Καρδίτσα. Το Αθλητικό Πάρκο, όπου πραγματοποιήθηκαν, γέμιζε κάθε μέρα με εκατοντάδες νέους και μεγαλύτερους.

Η πύλη των εκδηλώσεων άνοιξε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε η Πόπη Μπούτα, γραμματέας του ΝΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν δύο ερασιτεχνικά συγκροτήματα, τα χορευτικά του Συλλόγου Γυναικών και του Δήμου Καρδίτσας, έγινε αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, είχε ρεμπέτικο - λαϊκό τραγούδι και έγινε μεγάλη συναυλία με το συγκρότημα «Μωρά στη φωτιά». Επίσης, ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση για την αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή πάλη των λαών και την Κυριακή το βράδυ μίλησε ο Αχ. Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ολως περιέργως και για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του '70, την Κυριακή τα μεσάνυχτα, κατέφτασε στο χώρο του φεστιβάλ αστυνομική δύναμη, ζητώντας από τους διοργανωτές να σταματήσει μια συναυλία, ισχυριζόμενοι ότι διαμαρτυρήθηκαν πολίτες που ενοχλήθηκαν δήθεν από τα ισχυρά ντεσιμπέλ, χωρίς ν' αναφέρουν συγκεκριμένα στοιχεία. Βεβαίως, αναρωτιέται κανείς πώς ενοχλήθηκαν κάποιοι, σε κατοικημένες περιοχές που απέχουν αρκετά από το Αθλητικό Πάρκο όπου έγινε το φεστιβάλ.

Ο Αχ. Κανταρτζής

Στην ομιλία του, ο Αχ. Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στα δραματικά γεγονότα που διαδραματίζονται στα Βαλκάνια, στους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες που αναπτύσσονται και στην ανάγκη έντασής τους για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, για να επιστρέψουν οι Ελληνες φαντάροι, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών. Κατήγγειλε την ενεργό συμμετοχή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στις εγκληματικές ενέργειες του ΝΑΤΟ και υπογράμμισε την ιδιαίτερη συμβολή που πρέπει να έχουν οι νέοι άνθρωποι στην αντιιμπεριαλιστική πάλη.

Μίλησε για την επίθεση που δέχονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων και οι εργασιακές σχέσεις από κυβέρνηση - ΕΕ - μεγάλο κεφάλαιο και επισήμανε ότι πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν οι μεγάλοι αγώνες που αναπτύχθηκαν, όχι μόνο για τη διατήρηση των δικαιωμάτων, αλλά και για τη διεύρυνσή τους. Σχολιάζοντας τα διάφορα σενάρια περί «καλού και κακού ΠΑΣΟΚ», που αναθερμαίνονται ενόψει του συνεδρίου, υπογράμμισε ότι στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό του λαού, καθώς όλοι οι εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος υπηρετούν τα ίδια αφεντικά. Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού, απηύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης και πάλης ενάντια στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Και καταλήγοντας τόνισε ότι για το λαό δεν υπάρχει καμία ελπίδα στα δύο μεγάλα κόμματα, γι' αυτό πρέπει και να τα εγκαταλείψει και να ενισχύσει μαζικά και αποφασιστικά το ΚΚΕ, για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Μετώπου Πάλης, με στόχο τη Λαϊκή Εξουσία και τη Λαϊκή Οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ