Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Με τις νότες της νιότης

Πάνω από 1.500 άτομα επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ στα Τρίκαλα. Το πάρκο «Ματσόπουλου», όπου πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις, «έσφυζε» από νιάτα που αγωνιούν και αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΝΕ έδωσαν το «παρών» τους και «συναντήθηκαν» με τις θέσεις της Οργάνωσης για όλα τα θέματα που τους «καίνε» και με την πολιτιστική πρότασή της, κόντρα στα «σκουπίδια» της υποκουλτούρας.

Τα έξι μουσικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα που συμμετείχαν - οι «ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ», οι «ΑΣΗΜΟΙ», οι «ΣΠΕΛ ΚΑΣΤΕΡΣ», οι « ΣΙ ΝΤΡΙΜ ΤΙΜ», οι «ΑΟΡΑΤΕΣ ΣΚΙΕΣ» και οι «ΑΧΡΩΜΕΣ ΝΟΤΕΣ» - το αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο από το συγκρότημα «ΠΝΟΕΣ», το γλέντι με ρεμπέτικο λαϊκό τραγούδι από το συγκρότημα «ΝΟΣΤΟΣ», το ενδιαφέρον θέατρο σκιών δε θα μπορούσαν να μην ενθουσιάσουν τους επισκέπτες. Και οι ομιλίες του Γ. Χώτου, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ την Κυριακή το βράδυ, του Κ. Παπαδάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ το Σάββατο και η συζήτηση με θέμα «Κρατική βία και καταστολή στη χώρα μας και διεθνώς», «τράβηξαν» το ενδιαφέρον όλων.

Ο Γ. Χώτος

Το βράδυ της Κυριακής, ο Γ. Χώτος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας μπροστά σ' ένα ενθουσιώδες νεανικό κοινό που τον «διέκοπτε» συνεχώς φωνάζοντας συνθήματα και σ' ένα πλήθος προσεκτικών ακροατών «κάποιας ηλικίας», αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματος. Επισήμανε την πολιτική κυνικότητα του πρωθυπουργού - φάνηκε και στις ομιλίες του στη ΔΕΘ - ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχτηκε ότι η πολιτική της κυβέρνησής του στοχεύει αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των επιλογών των ξένων «προστατών» της χώρας μας. Ταυτόχρονα - όπως τόνισε ο ομιλητής - ο Κ. Σημίτης μοιράζει λίγα ψίχουλα στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους επιχειρώντας να «πείσει» τους αφελείς και ευκολόπιστους ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του διαθέτουν και... ολίγον από κοινωνικές ευαισθησίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γ. Χώτος στις τεράστιες ευθύνες που επωμίζεται η κυβέρνηση για τη συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. «Ο λαός μας - τόνισε - αντιδρά σ' αυτή την πολιτική και δεν πρόκειται να σταματήσει τις αντιΝΑΤΟικές, αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις μπροστά στο συνεχώς αυξανόμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στη μάχη που καλούνται να δώσουν οι κομμουνιστές και οι ΚΝίτες στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, επισήμανε την ανάγκη να φτάσουν παντού και να εκλαϊκευτούν οι θέσεις του Κόμματος, που θα δημοσιευτούν την ερχόμενη Κυριακή στο «Ρ» και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει παντού υποψήφιους που αγωνίζονται για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων και βλέπουν με «άλλο μάτι» την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τέλος, ο ομιλητής σημείωσε ότι το ΚΚΕ παλεύει για τη συγκρότηση ενός κοινωνικοπολιτικού μετώπου των αντιμονοπωλιακών, αντιιμπεριαλιστικών, δημοκρατικών δυνάμεων, που θέλουν και μπορούν να παλεύουν για μια νέα Λαϊκή Εξουσία, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η πάλη που προωθεί το ΚΚΕ στηρίζει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ