Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΝΕΟΛΑΙΑ
Φεστιβάλ παντού

Μετά από μια μεγάλη διαδρομή σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με εκατοντάδες πλέον εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, το Φεστιβάλ βαδίζει σιγά - σιγά στην κορύφωσή του. Ετσι πριν τις κεντρικές εκδηλώσεις στην Αθήνα από τις 19/9 - 22/9 στην Πανεπιστημιούπολη Ιλισίων, σε πολλές πόλεις πραγματοποιούνται εκδηλώσεις αυτή τη βδομάδα. Σειρά για να στήσουν τις «κόκκινες» γιορτές έχουν αυτές τις μέρες, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Χαλκίδα, η Λαμία, η Καλαμάτα, η Κόρινθος.

Θεσσαλονίκη

Στο Πάρκο Νέας Παραλίας θα πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις, στη Θεσσαλονίκη, στις 14-15-16 Σεπτέμβρη. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή με την κεντρική πολιτική ομιλία από τον Δημήτρη Γόντικα μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Θ. Γκιώνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Πάτρα

Στην Πάτρα, στις 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη, στο Κάστρο. Η κεντρική ομιλία από την ΚΝΕ θα γίνει το Σάββατο, από την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ, ενώ την Κυριακή, ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Γεωργιάδη. Την Παρασκευή το πρόγραμμα περιλαμβάνει νεανικό κρητικό συγκρότημα με τον Χρήστο Ζηδιανάκη, συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις και το Ασφαλιστικό, κρητική μουσική με το συγκρότημα του Χαρίλαου Παπαδάκη. Το Σάββατο η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Επίσης, θα υπάρχει μουσική από το ροκ συγκρότημα «Ψευδαισθήσεις», αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι και ρεμπέτικο πρόγραμμα με το συγκρότημα του Φουκάκη.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την κεντρική πολιτική ομιλία, την Κυριακή, από τον Ορέστη Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, μουσική από το ροκ συγκρότημα «Φάσμα», πολιτικό τραγούδι με τον Γιώργο Μπαχρή, ξένο ροκ με τους «On the rocks». Η βραδιά θα κλείσει με τους «Ενδελέχεια».

Καλαμάτα

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Καλαμάτα, θα φιλοξενηθούν επίσης για τρεις μέρες 14-16 Σεπτέμβρη, στο πάρκο του Λιμενικού. Την πρώτη μέρα, Παρασκευή 14/9, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: άνοιγμα από το ΝΣ Μεσσηνίας της ΚΝΕ, συζήτηση για την Ανώτατη Εκπαίδευση με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις παρατάξεις του ΤΕΙ Καλαμάτας, ροκ συναυλίες από τα συγκροτήματα «Ιχνηλάτες» και «Ασκοί του Αιόλου» και ρεμπέτικο γλέντι.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «τα προβλήματα των οικονομικών μεταναστών στο νομό». Θα μιλήσει ο Φώτης Ρηγανάκος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα παρουσιαστεί επίσης, αφιέρωμα στο εργατικό - πολιτικό τραγούδι με τον Τάκη Σταθέα.

Το κρίσιμο πρόβλημα των ναρκωτικών και οι θέσεις της ΚΝΕ γι' αυτό, θα είναι το θέμα της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. Ομιλία θα γίνει από μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και λαϊκό γλέντι με έντεχνο και παραδοσιακό τραγούδι από το Νίκο Λειβαδίτη. Θα πραγματοποιηθεί επίσης τουρνουά ποδοσφαίρου, αφιερωμένο στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Λαμία

Στην πλατεία Ελευθερίας, θα φιλοξενηθούν οι διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Λαμία, στις 14 και 15 Σεπτέμβρη. Την Παρασκευή θα μιλήσει ο Ανδρέας Φραγκέας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ την επόμενη μέρα η κεντρική πολιτική ομιλία θα γίνει από το Γιάννη Χώτο, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χαλκίδα

Στη Χαλκίδα το κεντρικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14/9 και το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Βούρκου. Την πρώτη μέρα θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παλαβός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Τη δεύτερη μέρα η κεντρική πολιτική ομιλία θα γίνει από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στον ποιητή της Ρωμιοσύνης, Γιάννη Ρίτσο.

Κόρινθος

Στην Κόρινθο, οι εκδηλώσεις θα γίνουν στα Περιβολάκια, την Παρασκευή και το Σάββατο (14,15/9). Την πρώτη μέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες από τα ροκ συγκροτήματα «Κομπλεξικές Νότες», «Ακροβάτες του Ονείρου», «Φωνή Βοώντος». Θα γίνει ομιλία από μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ θα υπάρχει θεατρικό με τίτλο «Ο Σημίτης στη ΔΕΘ». Το Σάββατο θα υπάρχει αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο, παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Περαχώρας, ομιλία από μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και λαϊκό τραγούδι με την ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καισαριανής.

Αλλες εκδηλώσεις

Την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κ. Βροχόπουλος γραμματέας της Οργάνωσης Κεντροδυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τον Σ. Μπαλλά.

Στο Ρέθυμνο, στο Ενετικό Λιμάνι στις 15 Σεπτέμβρη και στη Ρόδο στις 16 Σεπτέμβρη με θέμα την Κοινωνική Ασφάλιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ