Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Επίθεση αυτοκτονίας κατά αστυνομικών

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

Μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων που είχε ζωστεί εκρηκτικά τα πυροδότησε στην πλατεία Ταξίμ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας, να βρουν το θάνατο και άλλοι 22 να τραυματιστούν, μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν αρχικά ανέφεραν ότι οι τρεις νεκροί εκτός της γυναίκας ήταν αστυνομικοί, ωστόσο οι αρχές επιβεβαίωσαν το θάνατο μόνον ενός αστυνομικού.

Η έκρηξη έγινε κοντά σε φυλάκιο ελέγχου της αστυνομίας στην ιστορική πλατεία, η οποία είναι ο τόπος ιστορικών αναμετρήσεων των Τούρκων εργαζομένων με τις αρχές. Η σταθερή αστυνομική παρουσία στην περιοχή είναι ένας λόγος που κάνει τις τουρκικές αρχές να θεωρούν ότι στόχος της γυναίκας που πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας ήταν, ακριβώς, οι αστυνομικοί.

Η ταυτότητα της γυναίκας παρέμενε άγνωστη ως αργά χτες βράδυ, ενώ δεν είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης από καμία οργάνωση. Η αστυνομία προσπαθούσε χτες να εξουδετερώσει και άλλον ένα εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κοντά στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με το «CNN-Turk».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ