Τετάρτη 14 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Νέες εθνικιστικές κορόνες λίγο πριν από τις εκλογές

ΤΙΡΑΝΑ.--

Σηκώνουν για μία ακόμη φορά τους τόνους οι Αλβανοί εθνικιστές επαναφέροντας τις αξιώσεις τους περί «Τσαμουριάς» αξιοποιώντας, αυτήν τη φορά, την πρόσφατη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Τιράνων, πλατεία Σκεντέρμπεη, δύο περίπου βδομάδες πριν από τις γενικές εκλογές, στις 25 Ιούνη.

Ο δήμαρχος των Τιράνων, Εριόν Βελιάτζ, εγκαινιάζοντας το Σάββατο τη νέα πλατεία, κατέβαλε προσπάθειες να επηρεάσει ψηφοφόρους υπέρ του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, από το οποίο προέρχεται, λέγοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν πέτρες «από κάθε σημείο αλβανικών εδαφών, μεταξύ άλλων και από τους Φιλιάτες (Θεσπρωτίας)». Ο Βελιάτζ μάλιστα χαρακτήρισε τους Φιλιάτες «σκλαβωμένη Τσαμουριά» σε προφανή συνεργασία όχι μόνο με το κόμμα των Τσάμηδων αλλά και με τον πρωθυπουργό, Εντι Ράμα.

Πληροφορίες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «Epiruspost.gr» αναφέρουν πως υπήρξε άμεση η αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, που ενημέρωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Στην ίδια ιστοσελίδα παρατίθεται δήλωση του επικεφαλής του κόμματος των Τσάμηδων, Σφετίμ Ιντρίζι, ότι η Τσαμουριά είναι «κομμάτι της Αλβανίας, το οποίο έχει καταληφθεί διά της βίας από την Ελλάδα».

Παράλληλα, μερίδα του αλβανικού Τύπου κάνει λόγο μια 24ωρη επίσκεψη του αρχηγού του αντιπολιτευόμενου κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπασά, στις ΗΠΑ, όπου θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ντ. Τραμπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ