Παρασκευή 16 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στη σύλληψη δύο Τούρκων πολιτών, υποστηρικτών του Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν, που συμμετείχαν μαζί με σωματοφύλακες του τελευταίου στις 16 Μάη στον άγριο ξυλοδαρμό αντικυβερνητικών Τούρκων και Κούρδων διαδηλωτών έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη στην Ουάσιγκτον, προχώρησαν προχτές βράδυ οι αμερικανικές αρχές. Πρόκειται για τον Τούρκο εργολάβο και ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας στο Νιου Τζέρσεϊ, Εγιούπ Γιλντιρίμ, και τον Σινάν Ναρίν. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για επίθεση και τραυματισμούς διαδηλωτών. Αργότερα χτες βράδυ, οι αμερικανικές διωκτικές αρχές εξέδωσαν 12 εντάλματα σύλληψης σε βάρος μελών της ομάδας ασφαλείας του Ερντογάν, καθώς θεωρούνται ύποπτοι ότι επιτέθηκαν τον περασμένο μήνα σε Κούρδους διαδηλωτές, αφότου αναγνωρίστηκαν σε βίντεο. H κίνηση αυτή προκάλεσε την άμεση δυσαρέσκεια του Τούρκου Προέδρου.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα δήλωσε χτες πως οι αναβληθείσες ενδοσυριακές συνομιλίες στη Γενεύη της Ελβετίας θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στις αρχές Ιούλη, πριν τη Σύνοδο Κορυφής του G20 στο Αμβούργο, που έχει προγραμματιστεί για τις 7 και 8 Ιούλη.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον εφτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 59 τραυματίστηκαν, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε δίπλα σε νηπιαγωγείο στην πόλη Φενγκσιάν, στην ανατολική Κίνα. Δεν υπήρξαν ακριβείς πληροφορίες για τα αίτια της έκρηξης.

MΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Στους 37 έφτασαν οι νεκροί και στους 40 οι τραυματίες από την προχτεσινοβραδινή εισβολή τζιχαντιστών της οργάνωσης αλ Σαμπάμπ σε κεντρικό εστιατόριο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

ΚΑΪΡΟ.-- Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χτες στο Κάιρο από πολλές εκατοντάδες δυσαρεστημένους πολίτες, εξαιτίας της απόφασης Επιτροπών της Βουλής να εγκρίνουν την περσινή συμφωνία που προώθησε η κυβέρνηση του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι για την παράδοση στη Σαουδική Αραβία δύο νησίδων που βρίσκονται στον Κόλπο της Ακαμπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ