Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
«Η κότα με τα χρυσά αβγά»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής κατήγγειλε ότι με το σχετικό νομοσχέδιο τίθεται ταφόπλακα στο περιβάλλον του Λεκανοπεδίου

H πορεία όλα αυτά τα χρόνια της προετοιμασίας για την Ολυμπιάδα επιβεβαίωσε την εκτίμηση που έκανε πριν από ένα περίπου χρόνο το ΚΚΕ σε σχετική συζήτηση στη Βουλή, ότι δηλαδή δεν αξίζουν τόσες και τέτοιες θυσίες του ελληνικού λαού για κάποιους αγώνες που θα διαρκέσουν μόλις 15 μέρες και που το νόημά τους έχει αλλοιωθεί πλήρως.

Την παρατήρηση αυτή έκανε ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, μιλώντας χτες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου με θέμα «Θέματα Ολυμπιακής φιλοξενίας, έργων ολυμπιακής υποδομής και άλλες διατάξεις».

Ο εισηγητής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα με την εμπορευματοποίηση και την κερδοφορία σε μία Ολυμπιάδα που είναι ξένη σε κάθε Ολυμπιακό ιδεώδες.

Με τις διατάξεις και του σημερινού νομοσχεδίου, παρατήρησε, σαρώνεται ακόμα περισσότερο κάθε ελεύθερος χώρος και μέρος της πρωτεύουσας, χωρίς μάλιστα ούτε καν να ρωτιούνται οι τοπικοί φορείς. Και αυτό γίνεται αφού η κυβέρνηση χωροθετεί «με το έτσι θέλω», καταργώντας ακόμα και το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας. Ολη η διαδικασία, είπε, εξελίσσεται στην «κότα με τα χρυσά αβγά που θα απολαύσουν οι λίγοι και εκλεκτοί αλλά θα πληρώσει ο λαός».

Ο Ν. Γκατζής τόνισε ότι το περιβάλλον της Αττικής υφίσταται καταστροφική αλλοίωση και υποβάθμιση, αλλάζουν οι συντελεστές δόμησης και κατήγγειλε ότι το σκηνικό της καθυστέρησης των έργων στήθηκε σκόπιμα για να γίνει η κατάλληλη μοιρασιά τους σε ημέτερους με απευθείας αναθέσεις. Αλλά, είπε, το σκηνικό της καθυστέρησης δεν αφορά μόνο τα έργα, αλλά και τις διάφορες υπηρεσίες που θα δοθούν με απευθείας ανάθεση.

Στο νομοσχέδιο υπάρχει και διάταξη για τη διαγραφή των χρεών Ανωνύμων Εταιριών στο χώρο του Μπάσκετ και ο Ν. Γκατζής παρατήρησε ότι δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνεται ο ελληνικός λαός χρέη που δημιούργησαν ιδιώτες τους οποίους έβαλαν στο χώρο οι ίδιες οι κυβερνήσεις με την «επαγγελματοποίησή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ