Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέντε άξονες προβλημάτων για συσπείρωση και κοινή δράση

Αυτό που μας κρατά αποφασισμένους είναι η πίστη στο δίκαιο των εργαζομένων, η ακλόνητη πεποίθηση ότι ο λαός θα ξεπεράσει το μούδιασμα και τη μοιρολατρία και θα σηκωθεί ξανά ψηλά, με νέα πείρα, νέα γνώση και αποφασιστικότητα

Καλούμε σε συσπείρωση και κοινή δράση στα παρακάτω μεγάλα προβλήματα:

1. Για προβλήματα που ήδη έχουν γεννήσει οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην οικονομία και στην κοινωνική πολιτική. Για να βάλουμε φραγμό στα νέα αντιλαϊκά πακέτα στην υγεία, στην κοινωνική πολιτική, στο συνταξιοδοτικό, στην πλήρη εμπορευματοποίηση της παιδείας. Να σηκώσουμε πιο ψηλά το μέτωπο αναμέτρησης όχι μόνο προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και προς την πλουτοκρατία, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και μεγαλέμπορους, τους φορείς του μεγάλου κεφαλαίου, των μονοπωλίων, εθνικών και διεθνικών. Με αιτήματα που προβάλλουν τις σημερινές κοινωνικές ανάγκες, παίρνουν υπόψη την κερδοφορία. Δράση κατά της ΟΝΕ και όλων των επιλογών της ΕΕ που είναι ο χωροφύλακας και πολέμιος των λαών της Ευρώπης.

2. Κοινή δράση κατά του ΝΑΤΟ, του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη γειτονιά μας, και όπου αυτός ξεσπά, κατά των πυρηνικών όπλων, των δυνάμεων ταχείας επέμβασης. Το πιο βασικό ζήτημα είναι να παλέψουμε κατά της συμμετοχής της χώρας σε νατοϊκά η ευρωπαϊκά στρατιωτικά σώματα, κατά του μισθοφορικού στρατού, των αμερικανονατοϊκών βάσεων. Οι Ενοπλες Δυνάμεις μια απαράβατη υποχρέωση έχουν, να φυλάνε τα σύνορα και να υπερασπίζονται την ακεραιότητα της χώρας. Καμιά δουλιά δεν έχουν εκτός Ελλάδας, στο πλευρό του ΝΑΤΟ. Να αποσυρθούν λοιπόν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις, που είναι εκτός των συνόρων.

Ο διαμελισμός της ΠΓΔΜ θα οδηγήσει σε ένα παρατεταμένο πόλεμο στην περιοχή, σε ένα νέο λουτρό αίματος, σε νέο γύρο αλλαγής συνόρων. Η καμπάνα χτυπάει και για την Ελλάδα, για τα σύνορά της, για τα κυριαρχικά της δικαιώματα που από το 1996 έχουν μπει σε τροχιά επίσημης αμφισβήτησης. Το αμερικανικό σχέδιο για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας δεν επιλύει τα υπαρκτά προβλήματα, τα κουκουλώνει, τα οξύνει ταυτόχρονα. Δεν ευνοούμε μια ελληνοτουρκική συνεργασία σε επίπεδο κυβερνήσεων για την υπηρέτηση των σχεδίων του ΝΑΤΟ, αλλά μια συνεργασία με βάση τα συμφέροντα και την κοινή δράση των δύο λαών, κατά του ΝΑΤΟ.

3. Κοινός αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, του δικαιώματος στην απεργία και στους αγώνες. Το θέμα δεν είναι να περιοριστούμε σε αντίδραση, αλλά και να παλέψουμε συντονισμένα να ακυρωθούν στην πράξη. Να μην πειθαρχήσουμε στις δεσμεύσεις.

4. Να γίνουμε πιο δραστήριοι στο συντονισμό και τη διεθνοποίηση των αγώνων, στην αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους, τους λαούς της Γης. Στον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου, αντιτάσσουμε τον πατριωτισμό που πάει χέρι- χέρι με το διεθνισμό.

5. Στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, πρέπει να υπάρξει κατηγορηματική καταδίκη τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο γύρο και των δύο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με όποιο σχήμα και αν εμφανιστούν. Λέμε ΟΧΙ στη συμβολική μάχη κατά του δικομματισμού, ότι τάχα η μάχη κρίνεται μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα και στις μεγάλες νομαρχίες. Ο αγώνας είναι καθολικός και ενιαίος.

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να γίνουν νέα βήματα στην αγωνιστική συνεργασία και συσπείρωση. Σήμερα όσο ποτέ έχουμε ανάγκη από Τοπικές Αρχές που δε θα ανέχονται το ρόλο του εκτελεστή και του γραφειοκράτη των κρατικών εντολών, των μηχανισμών της ΕΕ. Από Τοπικές Αρχές που ενισχύουν τη λαϊκή συσπείρωση και πάλη, που διεκδικούν δικαιώματα για το δήμο, τη νομαρχία, την πόλη και την περιοχή για το λαό, χωρίς πρόσθετους φόρους, τοπικά σύμφωνα απασχόλησης και συμφωνίες για το πώς θα μοιραστεί το Γ' ΚΠΣ στους τοπικούς μεγαλοεπιχειρηματίες».

Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε;

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες

Απευθυνόμαστε προς όλους όσοι γνωρίζουν και εκτιμούν τη δράση μας, τις θέσεις μας στα μεγάλα προβλήματα, αναγνωρίζουν ότι προειδοποιήσαμε. Σας καλούμε να έρθετε πιο κοντά μας, να αναπτύξουμε έναν ειλικρινή διάλογο, να δουλέψουμε μαζί. Να στηρίξετε τις πρωτοβουλίες μας και εμείς τις δικές σας, να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις.

Εχει μεγάλη, αν όχι καθοριστική, σημασία, το ΚΚΕ, το Κόμμα που άντεξε σε θύελλες, να γίνει πιο δυνατό, ποσοτικά και ποιοτικά. Αυτό θα είναι καλό για τον τόπο, και όχι μόνο για μας τους κομμουνιστές. Δεν ισχυριζόμαστε ότι έχουμε το μονοπώλιο στον αγώνα, όμως κανείς, καμία δεν πρέπει να αγνοεί ότι συμμαχίες κτίζονταν, αποτελέσματα υπήρχαν, όταν το ΚΚΕ δυνάμωνε και ισχυροποιούνταν.

Μαζί με το ΚΚΕ, κοντά και μαζί με την ΚΝΕ, για να φέρουμε πιο κοντά τη μεγάλη υπόθεση του Μετώπου.

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι μια πραγματικότητα, όπως πραγματικότητα είναι ότι σημαντικά λαϊκά στρώματα εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένα στην παθητικότητα και στην ηττοπάθεια, αν και ξέρουν και καταλαβαίνουν. Δεν είναι αναλλοίωτη, ανατρέπεται και θα την ανατρέψουμε με αγώνα σε εθνικό επίπεδο και με το διεθνοποιημένο αγώνα.

Εμείς δεν πρόκειται να προσαρμοστούμε στη σημερινή τάξη πραγμάτων, ούτε πρόκειται να μας βάλουν στο χέρι. Δε μας διακατέχει η έπαρση. Αυτό που μας κρατά αποφασισμένους είναι η πίστη στο δίκαιο των εργαζομένων, η ακλόνητη πεποίθηση ότι ο λαός θα ξεπεράσει το μούδιασμα και τη μοιρολατρία και θα σηκωθεί ξανά ψηλά, με νέα πείρα, νέα γνώση και αποφασιστικότητα. Ο ιμπεριαλισμός είναι ισχυρός, όχι όμως ανίκητος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ