Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηταν χιλιάδες...

Απαντες παρόντες! Στο αγωνιστικό προσκλητήριο του ΚΚΕ, στο ραντεβού που είχε οριστεί για χτες το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Εκεί όπου συνέρευσαν τρεις ορμητικοί χείμαρροι προσυγκεντρώσεων, από την πλατεία ΧΑΝΘ, το άγαλμα του Βενιζέλου και το Βαρδάρη. Εκεί όπου συνέρευσαν χιλιάδες για να ακούσουν τις θέσεις, τις προτάσεις του δικού τους κόμματος. Αλλά και για να ακουστεί η δική τους φωνή, που δόνησε χτες βράδυ τη Θεσσαλονίκη με το σύνθημα «Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός» και κάλεσε το λαό της «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη»!

Ανάταση ψυχής, κατάθεση ολοκληρωτική. Μια ακόμα, ανάμεσα στις τόσες του ανυπότακτου λαού της πόλης, των κομμουνιστών, των νεολαίων της ΚΝΕ, χτες βράδυ. Αυτών που γνωρίζουν τον τρόπο, μα που, πάνω απ' όλα, είναι αποφασισμένοι, ταγμένοι στην υπόθεση, του να δοθεί προοπτική στη λαϊκή πάλη, με την ακλόνητη πίστη πως αυτό μπορεί να γίνει με ΚΚΕ ισχυρό, με Μέτωπο λαϊκό και με το βλέμμα στραμμένο στην ώρα και τον κόσμο εκείνο, όπου τα όνειρά τους θα πάρουν εκδίκηση.

Ολων αυτών που γνωρίζουν πως μπροστά σε περιόδους που εξελίσσονται τέτοια γεγονότα, όπως αυτά στις ΗΠΑ, δεν μπορούν να παραμένουν απλοί θεατές. Αντίθετα, πρέπει να ενεργοποιηθούν, να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά. Που γνωρίζουν πως, όπως χαρακτηριστικά είπε και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, «η απάντηση του λαού από εδώ και εμπρός και εξαιτίας των γεγονότων, πρέπει να είναι κοινή δράση, αγώνας ακόμη πιο αποφασιστικός».

Από τις παρουσίες στη συγκέντρωση, σημειώνουμε τους παρακάτω:

Γιώργος Χουρμουζιάδης και Αγγελος Τζέκης, βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Γιαννόπουλος, πρόεδρος του ΕΚΘ, Θ. Κυριακίδης, γγ του ΕΚΘ, Σαχίνης Αγάπιος, δημοτικός σύμβουλος, Γ. Ασλανίδης, δήμαρχος Βερτίσκου, Χρήστος Φράγκος, καθηγητής ΑΠΘ, Σταύρος Βουλατσίκης, καθηγητής ΤΕΙ, Ερμής Μουρατίδης, σκηνοθέτης, Δημήτρης Λαζαρίδης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πολίχνης, Στέλιος Βαλανάς, εκπρόσωπος «Κομμουνιστικής Ανανέωσης», αντιπροσωπείες «Κομμουνιστικής Ανανέωσης» και «Δημοκρατικής Συσπείρωσης Θεσσαλονίκης», Γιάννης Κοσμίδης, μέλος της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη-Αντεπίθεση Τώρα», Μιχάλης Σπυριδάκης, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Σάββας Σιδηρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χαλκηδόνας, Φώτης Γεωργιάδης, πρόεδρος Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, Ηλέκτρα Ραΐζη, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ, Ν. Παπαμαρίνος, πρόεδρος Συλλόγου Επιθεωρητών Εργασίας, Κ. Δρούτσας, πρόεδρος ΙΝΚΑ, Ν. Μήττας, γραμματέας ΙΝΚΑ, Σωτήρης Κοκόζης, μέλος ΔΣ σωματείου ΔΕΘ κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι νέες γενιές συμβασιούχων (2007-10-03 00:00:00.0)
Ανεξέλεγκτες οι επιπτώσεις στην υγεία των λαών (2004-05-21 00:00:00.0)
Παραβρέθηκαν (2002-04-02 00:00:00.0)
Τις επιπτώσεις του πολέμου θα πληρώνουν οι επόμενες γενιές (2001-02-28 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις δημοτικών κινήσεων (1998-04-10 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτια για θετικές εξελίξεις (1996-08-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ