Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψηφοδέλτια για θετικές εξελίξεις

Η ΚΟΘ ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου τα ψηφοδέλτια της Α' και Β' Θεσσαλονίκης, όπου συμμετέχουν αγωνιστές εργάτες, καθηγητές πανεπιστημίου, καταξιωμένοι επιστήμονες, αγρότες, υπάλληλοι και επαγγελματίες. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος αντίστασης και αντεπίθεσης στα αντιλαϊκά σχέδια του δικομματισμού και των στηριγμάτων του

"Το βαρόμετρο για θετικές εξελίξεις θα αποτελέσει το ανεβασμένο εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ. Με την πεποίθηση ότι από αυτή την εκλογική μάχη ο ΛΑΟΣ μπορεί να βγει κερδισμένος, απευθυνόμαστε στους Θεσσαλονικείς και ζητάμε την ψήφο τους. Από τις εκλογές αυτές μπορεί να ξεκινήσει η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ του λαού, για να απεγκλωβιστούν συνειδήσεις, να ανοίξει ο δρόμος για ανακατατάξεις, που θα επιταχύνουν τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Μετώπου και την πάλη του λαού για μια άλλη κοινωνία". Αυτά τόνισε ο γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος Θ. Κωνσταντινίδης, παρουσιάζοντας χτες στη Θεσσαλονίκη τα δύο ψηφοδέλτια του Κόμματος στο Νομό.

Στην εισηγητική του παρέμβαση, ο Θ. Κωνσταντινίδης είπε μεταξύ άλλων:

"Είμαστε το κόμμα που αντιστάθηκε και αντιστέκεται με όλες του τις δυνάμεις χωρίς να συμβιβαστεί. Το Κόμμα, που αποκάλυπτε αδιάκοπα στο λαό τα αντιλαϊκά σχέδια. Δεν εγκαταλείψαμε τις αρχές και τα ιδανικά μας, τις αξίες για τις οποίες ο λαός μας πάλεψε και θυσιάστηκε σε κρίσιμες περιόδους. Καταψηφίσαμε όλους τους αντιλαϊκούς νόμους. Καταγγείλαμε τις διεθνείς συμφωνίες που στρέφονται σε βάρος των εργαζομένων και της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Παλέψαμε, μέσα και έξω από τη Βουλή, δίπλα και μαζί με τους εργατουπαλλήλους, τους νέους και τις νέες, τον αγρότη, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους εργαζόμενους του Πνεύματος και της Τέχνης, με τις γυναίκες, για τα αιτήματά τους, τα οποία οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων μόνο για προεκλογική εκμετάλλευση θυμούνται. Καταδικάσαμε το κλείσιμο μεγάλων βιομηχανικών μονάδων στην πόλη μας".

"Απορρίπτουμε - συνέχισε - τη λογική που θέλει τη Θεσσαλονίκη εφαλτήριο για τη διείσδυση του πολυεθνικού κεφαλαίου στις γειτονικές χώρες, κάτι που οδηγεί στην καταλήστευση των πόρων και των πρώτων υλών τους με άμεσες επιπτώσεις στην ντόπια παραγωγή. Υψώσαμε τη φωνή μας και απαιτήσαμε, η Θεσσαλονίκη το 1997, με την ανακήρυξη της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία και να υπάρξουν ουσιαστικά έργα για το λαό και όχι εξαγγελίες για έργα βιτρίνας και φιέστες υποταγμένες στην κερδοσκοπία κάποιων επιτηδείων".

Επίσης ο γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ είπε ότι το Κόμμα αντιπάλεψε την εθνικιστική υστερία που με ιδιαίτερη ένταση εκφράστηκε στην πόλη μας, με αφορμή τις σχέσεις της χώρας μας με την ΠΓΔΜ. Επισήμανε, τέλος, ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο βουλευτής του Κόμματος παρουσίασαν μια ιδιαίτερα σημαντική δουλιά, τόσο από άποψη όγκου και έκτασης, όσο και από άποψη πλούτου θεμάτων και χώρων που αφορούσαν.

Αγωνιστικά

Τα ψηφοδέλτια του Κόμματος, τόσο στην Α, όσο και στη Β Θεσσαλονίκης συγκροτούν αγωνιστές εργάτες, επιστήμονες και διανοούμενοι καθηγητές πανεπιστημίου, αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες, που έχουν διακριθεί και καταξιωθεί, όχι μόνο στο χώρο της δουλιάς τους, αλλά ευρύτερα στην τοπική κοινωνία και πανελλήνια. Εχουν διακριθεί με τη δράση τους στους μαζικούς χώρους και είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ εξασφαλίζουν και τους όρους για την ευρύτερη αποδοχή από τους εργαζόμενους της περιοχής, κάτι που εγγυάται και τη μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων.

Συγκεκριμένα το ψηφοδέλτιο της Α Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ συγκροτείται από τους παρακάτω αγωνιστές: 1. ΑΧΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων 2. ΒΟΝΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, βιομηχανικός εργάτης, εκλεγμένος στο ΔΣ του ΕΚΘ 3. ΖΙΩΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, χημικός επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ 4. ΖΩΚΑΣ ΝΙΚΟΣ, ηλεκτρολόγος μηχανικός, γραμματέας της ΕΔΥΕΘ 5. ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, εργάτης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης 6. ΚΑΤΣΙΑΒΑΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, διδάκτωρ μηχανικός Μεταλλείων στο ΙΓΜΕ- μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ 7. ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Θεσ/νίκης 8. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, βιομηχανικός εργάτης (ΣΙΝΓΚ - Χημικές Βιομηχανίες), εκλεγμένος στο ΔΣ του ΕΚΘ 9. ΜΑΓΟΥ - ΚΑΒΑΡΙΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ δικηγόρος, αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου 10. ΜΟΣΧΟΥ ΜΑΡΙΑ, δικηγόρος 11. ΡΕΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, οικοδόμος - γενικός γραμματέας ΕΚΘ 12. ΣΑΠΡΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, μηχανικός - πρώην δήμαρχος Αμπελοκήπων 13. ΣΑΧΙΝΗΣ ΑΓΑΠΙΟΣ, επιπλοποιός, δημοτικός σύμβουλος Θεσ/νίκης 14. ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, εκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς 15. ΤΖΗΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, επιχειρηματίας, δημοτικός σύμβουλος Ευόσμου 16. ΧΑΤΖΗΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ιατρός, αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ, αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης 17. ΧΡΙΣΤΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ εργάτης, μέλος Γραφείου ΚΣ της ΚΝΕ.

Στο ψηφοδέλτιο της Β Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ συμμετέχουν οι παρακάτω: 1. ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, εργάτης (ΑΓΝΟ) - μέλος ΔΣ του ΕΚΘ - μέλος ΔΣ της ΓΣΕΕ 2. ΓΡΑΒΑΛΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, αγρότης 3. ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, κτηνίατρος 4. ΜΑΪΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ τεχνολόγος μηχανολόγος 5. ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, οικοδόμος - πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Καβαλαρίου και πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής Περιβάλλοντος Καβαλαρίου 6. ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, αγρότης - μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης 7. ΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, εκπαιδευτικός 8. ΡΙΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, αγρότης - μέλος ΔΣ Αγροτικού Συλλόγου Κυμίνων 9. ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, οικονομολόγος - μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Γεωργικών Οργανώσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι (2023-07-27 00:00:00.0)
Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια (2010-10-20 00:00:00.0)
Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (2009-09-15 00:00:00.0)
Εγγύηση διεκδικητικής πάλης (2006-10-01 00:00:00.0)
Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι (2006-09-14 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτιο Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης (2004-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ