Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσπάθεια φίμωσης με την κάλυψη των δημάρχων

Φίμωση των δυνάμεων, που αντιτίθενται στο σημερινό πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο, προσπαθούν να επιβάλουν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και, μάλιστα, μέσα από τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Ακης Τσοχατζόπουλος με το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσίασαν τις θέσεις του ΔΣ της Ενωσης για τη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα. Θέσεις, που, με προσχήματα, όπως τη "διατήρηση της αισθητικής των πόλεων" και την "προστασία του περιβάλλοντος", κατατείνουν στον περιορισμό της πολιτικής αφίσας σε λίγους, μόνο, χώρους που θα καθορίζουν οι δημοτικές αρχές. Σαν αντίδοτο στον αποκλεισμό πολιτικών δυνάμεων από τα μέσα ενημέρωσης, λόγω των απόψεών τους, κάνουν "έκκληση" στα μέσα ενημέρωσης να κρατήσουν μια ισότιμη στάση απέναντι στα πολιτικά κόμματα, που μετέχουν στις εκλογές.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαιρέτισε τις απόψεις του προεδρείου της ΚΕΔΚΕ, ενώ ο πρόεδρός της και δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος,που με στόμφο διακηρύττει την απαγόρευση της πολιτικής αφίσας στην προεκλογική περίοδο, διευκρίνισε ότι η απαγόρευση δεν αφορά μόνο αφίσες υποψηφίων βουλευτών, αλλά και κομμάτων. Επίσης σημείωσε ότι για την απαγόρευση στην Αθήνα θα βασιστεί στον κανόνα καθαριότητας που ψήφισε παλαιότερα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Μόνο που τότε διαβεβαίωνε ότι οι περιορισμοί αφορούν μόνο στην εμπορική αφίσα.

Ο Λεων. Αυδής

Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεωνίδας Αυδής,με διάβημά του στο δήμαρχο Αθηναίων, ζήτησε να λάβει ο δήμος θετικά μέτρα για να εξασφαλιστεί στα κόμματα πλήρης δυνατότητα άμεσης και απ' ευθείας ενημέρωσης του λαού με αφίσες και αεροπανό. Επισήμανε, εξάλλου, ότι η προσφυγή στις μεθόδους της άμεσης ενημέρωσης αποτελεί αναντικατάστατο τρόπο διάδοσης των ιδεών για τα κόμματα που επαγγέλλονταν αρχές διαφορετικές από τις επικρατούσες.

Ο επικεφαλής τονίζει ότι όταν τα μέσα ενημέρωσης διαδίδουν την επικρατούσα άποψη, οι περιορισμοί στη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης λειτουργούν σε βάρος μόνο των κομμάτων που προτείνουν διαφορετική άποψη. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η προσβολή της αισθητικής της πόλης για το σύντομο διάστημα της προεκλογικής περιόδου πρέπει να γίνεται ανεκτή για χάρη του υπέρτερου αγαθού της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.

  • Συνάντηση με αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας είχε χτες ο υπουργός Εσωτερικών. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας. Λίγο αργότερα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος παρέδωσε το χαρτοφυλάκιό του στον νέο, υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Β. Σκουρή. Ο Β. Σκουρής είναι καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλαζονίας συνέχεια... (2000-04-04 00:00:00.0)
Το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει τις αποφάσεις του στη Διακομματική (2000-02-10 00:00:00.0)
Η... "αισθητική" του δικομματισμού (1999-05-28 00:00:00.0)
ΟΧΙ στις εκλογές του καναπέ (1998-10-03 00:00:00.0)
Στις ελληνικές καλένδες η απλή αναλογική (1998-05-17 00:00:00.0)
Η ΤΑ οφείλει να διευκολύνει την κυκλοφορία ιδεών (1996-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ