Σάββατο 24 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΕΚ ΛΑΜΙΑΣ: Αύριο, Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, σύμφωνα με απόφαση που πήρε η διοίκησή του και με τα εξής θέματα: Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, προϋπολογισμός χρήσης 2017, εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και εξελεγκτικής επιτροπής, εκλογή αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ: Ανέστειλε τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που είχε εξαγγείλει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Εργαζομένων στην κατασκευή της «Αττικό Μετρό», καθώς η κοινοπραξία που υλοποιεί το έργο («J&P Αβαξ», «Ghella SPA», «Alstom Transport») δεσμεύτηκε να πληρώσει τους εργαζόμενους μέχρι χτες το απόγευμα. Οι κινητοποιήσεις είχαν αποφασιστεί λόγω της συστηματικής καθυστέρησης στην καταβολή της μισθοδοσίας.

«Ι. Κ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ»: Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν το τελευταίο διάστημα στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η επιχείρηση τροφίμων - ψυγείων «Ι. Κ. Λαμπρούλης», στο 10ο χλμ. του δρόμου Λάρισας - Αγιάς, κοντά στον Πλατύκαμπο, επιβάλλει με το φόβο της απόλυσης στους εργαζόμενους να εργάζονται καθημερινά εξαντλητικά ωράρια, 13, 14 και 15 ωρών. Το ΕΚΛ επισημαίνει ότι έχει επισκεφθεί παλιότερα την επιχείρηση με την Επιθεώρηση Εργασίας για τέτοια προβλήματα, αλλά κάθε φορά με ένα μαγικό τρόπο η επιχείρηση «εξαφανίζει» τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει έλεγχος και να παρθούν μέτρα. Απευθυνόμενο στους εργαζόμενους, το ΕΚΛ τους καλεί οργανωμένα να διεκδικήσουν, μαζί του και μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών, να μπει ένα τέλος σ' αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.

«ΑΘΗΝΑΙΟΝ»: Μετά την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων της κλινικής «Αθήναιον» του ομίλου «Euromedica» στην πρόσφατη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση στο χώρο της κλινικής, το κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών προκήρυξε νέα στάση εργασίας, την Τρίτη 27/6 (11.00 - 14.00) και συγκέντρωση έξω από την κλινική. Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους (είναι απλήρωτοι από 7 μέχρι 9 μήνες) και απαιτούν να πληρώνονται κανονικά στην ώρα τους, όχι με διάφορα «έναντι» και «χαρτζιλίκια», όπως επισημαίνει το κλαδικό σωματείο. Παράλληλα, διαμηνύουν ότι η δράση τους θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα, έχοντας ήδη συγκροτήσει 7μελή σωματειακή επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ