Πέμπτη 29 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Νέα συνάντηση σοσιαλδημοκρατών - «Ποδέμος»

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Νέα συνάντηση για το συντονισμό της δράσης των δύο κομμάτων είχαν προχτές ο γραμματέας του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ισπανίας (PSOE), Πέδρο Σάντσεθ, και ο επικεφαλής του «Ουνίδος Ποδέμος» (σ.σ. συνεργασία του μεταλλαγμένου ΚΚ Ισπανίας και του οπορτουνιστικού μορφώματος «Ποδέμος» - «Μπορούμε»), Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Μετά τη συνάντηση ανακοινώθηκε πως θα συγκροτηθούν διμερείς ομάδες εργασίας για τη διερεύνηση κοινών θέσεων σε διάφορα θέματα. Ωστόσο, παρά την προσπάθεια πολλών (π.χ. και ελληνικών ΜΜΕ, με πρώτη την «Αυγή») να εμφανίσουν ότι οι διαφωνίες των δύο πλευρών θα συρρικνωθούν γρήγορα, το παζάρι φαίνεται ότι θα είναι σύνθετο.

Αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελ Παΐς» ανέφερε πως το PSOE επιδιώκει - σύμφωνα με στελέχη του - να «ανοίξει» ευρύτερη συζήτηση περί «εναλλακτικών» στην πολιτική που σήμερα ασκεί το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) για να «δημιουργηθεί μια δυναμική αλλαγής απέναντι στην πολιτική του PP».

Ο επικεφαλής του «Ουνίδος Ποδέμος», Ενρίκε Ιγκλέσιας, επισήμανε ότι «δε θέλουμε να προσδιορίσουμε καμία προθεσμία που θα εκτροχιάσει ένα φύλλο πορείας, που σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη πρέπει να διώξει το PP από τους (κρατικούς) θεσμούς». Σε αυτήν τη βάση, πρόσθεσε ότι η πλευρά του θα συνεχίσει τις προσπάθειες να πείσει το PSOE για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης του PP. Ωστόσο, το στέλεχος του PSOE Χοσέ Λουίς Αμπαλος υπογράμμισε ότι «μια πρόταση μομφής πρέπει να κατατεθεί όταν θα υπάρχει μια καθαρή εναλλακτική στη (σημερινή) κυβέρνηση και σήμερα τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ