Τρίτη 4 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πραγματοποιήθηκε χτες η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την οικονομία, έπειτα από αίτημα του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup για την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης».

Οπως ήταν αναμενόμενο, στις τοποθετήσεις τους, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης και οι επικεφαλής των υπόλοιπων αστικών κομμάτων επιχείρησαν με τους «υψηλούς τόνους» να κρύψουν τη στρατηγική σύμπλευση πάνω στα βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου, ανταλλάσσοντας ταυτόχρονα κατηγορίες για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τα προτάγματα του κεφαλαίου και ποιος τα «υπονομεύει». Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη συμφωνία επικαλούμενος τη θετική αντίδραση των «αγορών» και μιλώντας για την ευεργετική τους επίδραση στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, ενώ ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ευθύνες για την καθυστέρηση 16 μηνών στο κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης» και αποτυχία ως προς τους στόχους που είχε θέσει στο χρέος, τους ρυθμούς ανάπτυξης και τα πλεονάσματα.

Στον αντίποδα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σημείωσε πως η πραγματική ελπίδα για την εργατική τάξη και το λαό δεν βρίσκεται στα σχέδια και στα παζάρια των καπιταλιστών, αλλά μπορεί να γεννηθεί μόνο μέσα από τη ρήξη, τη σύγκρουση με το σημερινό δρόμο ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ