Τρίτη 4 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τον αντιαπεργιακό λίβελο στην «Αυγή»

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις ενάντια στο άρθρο - αντιαπεργιακό λίβελο που δημοσίευσε η κυβερνητική εφημερίδα «Αυγή», με το οποίο στοχοποιούνταν ο δίκαιος αγώνας των συμβασιούχων στους δήμους, αλλά και συνολικότερα το δικαίωμα στην απεργία.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, αφού σημειώνει ότι η «Αυγή» «αναπαράγει όλη την προπαγάνδα ενίσχυσης του κοινωνικού αυτοματισμού», υπογραμμίζει πως «όλα αυτά γίνονται μπροστά στο άνοιγμα της τρίτης "αξιολόγησης", η οποία εκτός των άλλων μέτρων έχει και μέτρα περιστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών και απαγόρευση στην ουσία των απεργιών. Ετσι ο κυβερνητικός Τύπος κάνει τον "λαγό" για να ετοιμάσει το έδαφος για την "εξασφάλιση ιδανικού περιβάλλοντος των επενδύσεων". Προαναγγέλλει τη λύσσα του κεφαλαίου και την επίθεση που ετοιμάζουν ενάντια σε όποιον κινητοποιείται, μιας και "εθνικό συμφέρον" θεωρείται η καπιταλιστική ανάπτυξη, η οποία στηρίζεται στην εργασιακή ζούγκλα».

Αντίστοιχα, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών καταγγέλλει πως με το εν λόγω άρθρο «ξεπέρασε κατά πολύ η κυβερνητική εφημερίδα "Αυγή" όλα τα αστικά μέσα ενημέρωσης και προσφέρει τις υπηρεσίες της στους βιομηχάνους, τραπεζίτες, εφοπλιστές, απλόχερα βάλλοντας κατά του δικαιώματος στην απεργία. Στο όνομα του "εθνικού συμφέροντος" η φυλλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ως "λαγός", βάζει ζήτημα για το δικαίωμα στην απεργία, στρώνει το έδαφος για περιστολή του απεργιακού δικαιώματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ