Τρίτη 4 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΣΕΑΔΕ
Πρώτη και ενισχυμένη η ΔΑΣ

Πρώτη και ενισχυμένη ανέδειξαν οι εργαζόμενοι τη ΔΑΣ (το ψηφοδέλτιο των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) στην Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ).

Στο 3ο τακτικό συνέδριο που έγινε την περασμένη βδομάδα, ψήφισαν 161 αντιπρόσωποι, με 159 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Η ΔΑΣ έλαβε 66 ψήφους (41,5%) και 7 έδρες, από 45 ψήφους και 6 έδρες στο προηγούμενο συνέδριο.

Η «Αυτόνομη Πορεία» (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 53 ψήφους και 6 ψήφους στο ΔΣ, το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» (ΔΑΚΕ) 21 ψήφους και 2 έδρες και η «Προοδευτική Συνεργασία» (ΠΑΣΚ) 19 ψήφους και 2 έδρες.

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ χαιρετίζει τους εργαζόμενους που τη στήριξαν, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενίσχυσής της «ενόψει και των επικείμενων εξελίξεων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις» και τονίζοντας ότι «αταλάντευτα και χωρίς συμβιβασμούς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στην ίδια ρότα που χαράξαμε χρόνια τώρα, για ένα μαζικό ταξικό εργατικό κίνημα, ικανό να σταθεί απέναντι σε όσους μας καταδυναστεύουν, ικανό να διεκδικήσει την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, για τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας».

Επίσης, με παρέμβαση της ΔΑΣ, το συνέδριο ενέταξε στο δυναμικό της Ομοσπονδίας τον Σύλλογο Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη, και πλέον όλοι οι εργαζόμενοι και στις 7 αποκεντρωμένες διοικήσεις έχουν συνδικαλιστική κάλυψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ