Πέμπτη 6 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Οργανωμένο σχέδιο διείσδυσης των ευρωενωσιακών μονοπωλίων στην Κούβα

Παρέμβαση για ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Παρέμβαση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τη «συμφωνία πολιτικού διαλόγου και συνεργασίας ΕΕ - Κούβας» έκανε ο ευρωβουλευτής το ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο, σημειώνοντας τα ακόλουθα:

«Το απαράδεκτο ψήφισμα που προωθούν η ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο αποτελεί οργανωμένο σχέδιο διείσδυσης ευρωενωσιακών μονοπωλίων, συγκρότησης αντιδραστικών μηχανισμών, ΜΚΟ στην Κούβα. Τόσο το εμπάργκο των ΗΠΑ, όσο και οι επεμβάσεις της ΕΕ στρέφονται κατά του κουβανικού λαού.

Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, των 20 εκατομμυρίων επίσημα ανέργων, των δεκάδων εκατομμυρίων που ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας, "κουνούν το δάχτυλο" περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κουβανικό λαό, που για δεκαετίες εξάλειψε την ανεργία, που εξέφρασε την αναγκαιότητα της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Σε μια χώρα που παρά τις κυρώσεις είχε επιτεύγματα άπιαστα για τις καπιταλιστικές χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Καταδικάζουμε τον πολύχρονο αποκλεισμό του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και τις επεμβάσεις της ΕΕ κατά της Κούβας. Στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό του κουβανικού λαού κι εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Κουβανική Επανάσταση».

Το ψήφισμα καταψήφισε η ομάδα του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, ενώ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 567 ψήφοι υπέρ, 65 κατά και 31 αποχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ