Σάββατο 8 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΔΕΛΗΣ
Για το ΚΚΕ το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο

Σε συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα «Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση και οι θέσεις του ΚΚΕ», που διοργάνωσε η ΚΟΒ Τοπικής Διοίκησης Θεσσαλονίκης, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης ο βουλευτής του ΚΚΕ

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη. Στο βήμα ο Γ. Δελής
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη. Στο βήμα ο Γ. Δελής
Σε συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα «Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση και οι θέσεις του ΚΚΕ», που διοργάνωσε η ΚΟΒ Τοπικής Διοίκησης Θεσσαλονίκης, στο Εργατικό Κέντρο, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ.

Μιλώντας για τα κέρδη του αγώνα των συμβασιούχων, ενός αγώνα που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και συνεχίζεται, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων: Στις παρατάσεις των συμβάσεων που ψηφίζονταν στη Βουλή ως αποτέλεσμα της πίεσης των προηγούμενων δικών τους κινητοποιήσεων. Στο γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και τόσο έντονα αναδείχθηκε ως αίτημα διεκδίκησης το δικαίωμα στη μόνιμη εργασία και εξέφρασε πλατιές μάζες εργαζομένων. Επίσης στο γεγονός ότι ακυρώθηκε σε μεγάλο βαθμό η χυδαία προπαγάνδα των ΜΜΕ, που ανήκουν στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να συκοφαντήσουν το δίκαιο αγώνα τους.

«Πρέπει να είστε υπερήφανοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που δίνετε έναν τέτοιο αγώνα. Μπορείτε να κοιτάτε στα μάτια τους συναδέλφους και τις οικογένειές σας, όλη την εργατική τάξη. Εχετε ήδη κερδίσει πολλά και από καλύτερες θέσεις θα συνεχίσετε τον αγώνα σας.

Γιατί όλοι εσείς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα διεκδικήσατε εν ονόματι της κοινωνίας το δικαίωμά σας στη δουλειά, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, προβάλατε και διεκδικήσατε ταυτόχρονα την υποχρέωση που έχουν το κράτος και οι κυβερνήσεις να παρέχουν υπηρεσίες αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς εργολάβους και ιδιώτες, χωρίς χαράτσωμα των λαϊκών νοικοκυριών», είπε ο Γ. Δελής.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα του κεφαλαίου και στους επιχειρηματικούς ομίλους, τονίζοντας: «Ολα τα κόμματα που υπερασπίζονται τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές τους, υπηρετούν την ίδια στρατηγική παντού και φυσικά και στην Τοπική Διοίκηση, βαδίζουν στον ίδιο δρόμο. Στο δρόμο της ανταποδοτικότητας και της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, της γενίκευσης της ευέλικτης εργασίας, της εντατικοποίησης της δουλειάς (τα εργατικά δυστυχήματα πολλαπλασιάζονται), και των χαρατσιών στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες».

Παρουσιάζοντας τη θέση του ΚΚΕ, σημείωσε: «Για το ΚΚΕ το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτο. Είναι η ουσία και ο πυρήνας της πολιτικής του πρότασης.

Διεκδικούμε μια Τοπική Διοίκηση η οποία μόνο με κρατικούς πόρους να μπορεί να εξασφαλίζει κατά το δυνατόν τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες που έχουν πραγματική ανάγκη τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Απ' αυτή τη σκοπιά υπερασπίζεται και το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, όχι μόνο στους ΟΤΑ, αλλά σε κάθε κλάδο της οικονομίας όπου βρίσκονται συμβασιούχοι, ενοικιαζόμενοι, εργαζόμενοι με κάθε μορφής ελαστική απασχόληση, καλλιεργώντας την ταξική ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων.

Να γιατί το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι σταθερά στο πλευρό σας και στους αγώνες σας, και μέσα και έξω από τη Βουλή!

Να γιατί οι 5 κομμουνιστές δήμαρχοι από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα στους συμβασιούχους, συνολικά δίπλα στους εργαζόμενους των ΟΤΑ. Απαίτησαν από την κυβέρνηση την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Να γιατί το ΚΚΕ με πρόταση νόμου στη Βουλή - την οποία απέρριψαν η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα - απαίτησε την άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, κόντρα στις μνημονιακές και άλλες αντιλαϊκές δεσμεύσεις.

Οσοι σπέρνουν την απογοήτευση και τη μοιρολατρία λένε ότι τάχα δεν κουνιέται φύλλο. Κι όμως υπάρχουν εστίες αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ. Μόνο που χρειάζεται να δυναμώσουν και να πολλαπλασιαστούν και σε άλλους κλάδους.

Χρειάζεται να δυναμώσει η ενότητα των εργαζομένων, οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι και ο λαός μας να συμβάλουν ώστε μέσα από κάθε μικρή και μεγάλη μάχη να δυναμώνει η οργάνωση των εργαζομένων και ο ταξικός προσανατολισμός της πάλης τους, να γίνονται βήματα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να στεριώνει η Κοινωνική Συμμαχία.

Να μην ξεχνάμε και να διεκδικούμε όσα μας πήραν, θαρρετά να ζητάμε να ζήσουμε σύμφωνα με τις σημερινές δυνατότητες της κοινωνίας, βάζοντας στο στόχαστρο τους καπιταλιστές και το σύστημά τους που στέκονται εμπόδια μπροστά μας, και ναι, βάζοντας στόχο και πλώρη για την ίδια τη δική μας εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ