Τετάρτη 12 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καλλιέργεια εδάφους για ανάκαμψη κερδών και για νέα αντιλαϊκά μέτρα

Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Μακεδονίας, που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού. Η Δυτική Μακεδονία επιλέχθηκε να είναι η πρώτη από τις 13 Περιφέρειες που θα φιλοξενήσει τέτοιου περιεχομένου συνέδριο, μέσω των οποίων η κυβέρνηση θέλει να σηματοδοτήσει το πέρασμα στην ανάκαμψη, μετά το κλείσιμο της «αξιολόγησης» και με δεδομένα τα αντιλαϊκά μέτρα που ήρθαν να προστεθούν σε προηγούμενα.

Επιδίωξη είναι η καταγραφή των αναγκών του κεφαλαίου σε περιφερειακό επίπεδο, που τελικά θα συναρθρώσουν το Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, σήμερα θα υπογραφεί η συμφωνία για τη «Σύσταση Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας».

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι: Επιχειρηματικότητα - Χρηματοδοτικά εργαλεία - Ανάπτυξη, με ομιλητές τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλ. Χαρίτση και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου. Η δεύτερη ενότητα χτες ήταν αφιερωμένη στην Παιδεία, την Ερευνα και τις νέες τεχνολογίες, με ομιλητές τους αρμόδιους υπουργούς, Κ. Γαβρόγλου και Κ. Φωτάκη. Σήμερα η τρίτη ενότητα έχει τίτλο «Υποδομές και προσπελασιμότητα», με ομιλητή τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζη, και η τέταρτη ενότητα αφορά στο Περιβάλλον και την Ενέργεια με ομιλητή τον αρμόδιο υπουργό, Γ. Σταθάκη. Το Συνέδριο θα κλείσουν με τις παρεμβάσεις τους ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης και ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην «ΕΡΤ3», απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι στόχος των συνεδρίων είναι ο διάλογος με τους παραγωγικούς φορείς, «έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσανατολίσουμε την αναπτυξιακή πολιτική σε τομείς και σε πεδία που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου...».

Προετοιμάζοντας το λαό και για νέα μέτρα, ο Δ. Τζανακόπουλος αφού υποστήριξε ότι έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα, δήλωσε: «...σημαίνει αυτό ότι έχουν τελειώσει τα δύσκολα; Σε καμία περίπτωση. Εχουμε μπροστά μας την τρίτη αξιολόγηση, έχουμε μπροστά μας περίπου έναν χρόνο για την ολοκλήρωση του προγράμματος (...) Δεν είναι μια εύκολη δουλειά, ούτε κανείς ισχυρίστηκε ότι είναι μια εύκολη δουλειά. Ούτε κανείς μπορεί να προεξοφλήσει ότι κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών δεν θα έχουμε νέες απαιτήσεις από τους δανειστές...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ