Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Επιστρέφει στην Κύπρο ο Γλ. Κληρίδης

Στην Ευρώπη επέστρεψε, με τη Swiss Air, που εκτελεί πτήση από το Μόντρεαλ στη Ζυρίχη, ενώ σήμερα αναμένεται στην Κύπρο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος παρέμεινε στον Καναδά, αφού δεν κατάφερε να μεταβεί, λόγω των τραγικών γεγονότων, στη Νέα Υόρκη, αναβάλλοντας τη συνάντησή του με το ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος Κληρίδης, αφού εξέφρασε την εκτίμηση πως «κάτω από το φως των εξελίξεων, μπορεί να υπάρξει κάποια καθυστέρηση στην εξέλιξη του Κυπριακού», χαρακτήρισε τις επιθέσεις στις ΗΠΑ «εγκληματική ενέργεια από ανθρώπους, που δεν έχουν κανένα δισταγμό απέναντι σε αθώους πολίτες», τονίζοντας πως «αυτός δεν είναι τρόπος διεκδίκησης οποιωνδήποτε αιτημάτων». Στο μεταξύ, το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει, ανεπιφύλακτα, τις τρομοκρατικές ενέργειες στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκφράζει τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου στον Αμερικανό [ρόεδρο, στον αμερικανικό λαό και στους συγγενείς των θυμάτων.

Σημειώνεται πως, νωρίτερα, είχε μεταδοθεί πως η συνάντηση Κληρίδη - Αναν θα πραγματοποιούνταν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ομως, τελικά, η Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε, χωρίς, ωστόσο, να γίνει γνωστό αν έχει οριστεί νέα ημερομηνία για τη σύγκληση του Σώματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ