Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΔΕΚΑ»
Δικομματικό «πινγκ - πονγκ»

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν τον καυγά τους για την κατρακύλα του Χρηματιστηρίου
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν τον καυγά τους για την κατρακύλα του Χρηματιστηρίου
Για «πολιτική μεθόδευση εκ μέρους της ΝΔ» μίλησε και πάλι χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την υπόθεση της χρηματιστικής εταιρίας «ΔΕΚΑ». Οπως είπε ο Δ. Ρέππας, «είναι βέβαιον ότι η ΝΔ επενδύει πολιτικά στην πτώση του Χρηματιστηρίου, αδιαφορώντας αν βλάπτει την οικονομία, αν τελικώς βλάπτει τα συμφέροντα των επενδυτών», ενώ επανέλαβε ότι η ΝΔ «προσπάθησε, επιχείρησε, επιδίωξε να εμπλέξει και δικαστικούς λειτουργούς στη δική της πολιτική μεθόδευση». Μάλιστα, ο υπουργός επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στον εισαγγελέα που συνέταξε το γνωστό πόρισμα, λέγοντας ότι οι κρίσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό συνιστούν «υπέρβαση αρμοδιότητας» και «υπέρβαση των ορίων που θέτει το Σύνταγμα».

Ερωτηθείς για τους υπουργούς που κατηγορούνται στο έγγραφο, ο Δ. Ρέππας ισχυρίστηκε ότι «οι υπουργοί και η "ΔΕΚΑ" υπερασπίστηκαν το δημόσιο συμφέρον», συμπληρώνοντας ότι είναι «αυτονόητο» πως η κυβέρνηση τούς εμπιστεύεται, για να προσθέσει ότι «ο κ. Παπαντωνίου, ο κ. Χριστοδουλάκης, ο κ. Δρυς παραμένουν στελέχη της κυβέρνησης και συνεχίζουν με πολύ θετικό τρόπο την προσφορά τους στο πλαίσιο της κυβερνητικής λειτουργίας».

Σε ερώτηση, δε, αν η κυβέρνηση θα δεχτεί τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα, ο Δ. Ρέππας απάντησε: «Εάν η ΝΔ αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, ασφαλώς θα γίνει η συζήτηση στη Βουλή. Εμείς - συμπλήρωσε - καλούμε τη ΝΔ να αναλάβει την ευθύνη της και, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή, οι απαντήσεις μας θα είναι αποστομωτικές, όπως και οι απαντήσεις, που δώσαμε μέχρι τώρα, ήταν τεκμηριωμένες και αποστομωτικές». «Εάν - κατέληξε - η ΝΔ έχει έτοιμη τη θέση της, την καλούμε να την καταστήσει σαφή, εγκύρως, επισήμως, προκειμένου να λάβει την απάντησή μας. Αναμένουμε, λοιπόν, τη θέση της».

Η ΝΔ

Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Θ. Ρουσσόπουλος, επέκρινε την κυβέρνηση για τις καθημερινές «υβριστικές επιθέσεις κατά της ΝΔ και της Δικαιοσύνης», οι οποίες, όπως λέει, αποδεικνύουν ότι «η κυβέρνηση έχει καταληφθεί από πανικό, μπροστά στην αποκάλυψη του ρόλου της στο έγκλημα του Χρηματιστηρίου». Παράλληλα, αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι η ΝΔ θα συνεχίσει την εκμετάλλευση της υπόθεσης, αναφέροντας: «Ευθύς μόλις συνέλθει η Ολομέλεια της Βουλής, θα πάρει, στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, τις πρωτοβουλίες εκείνες που οδηγούν στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποστομωτική απάντηση (2006-05-24 00:00:00.0)
Στημένες κόντρες αποπροσανατολισμού (2001-09-08 00:00:00.0)
Στη Βουλή έγγραφο εισαγγελέα για τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών (2001-09-07 00:00:00.0)
Επιμένουν στο δικομματικό θέατρο (2000-07-08 00:00:00.0)
Οι «φούσκες» του ΠΑΣΟΚ (2000-03-01 00:00:00.0)
Πολιτική "ανάδελφη" (1996-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ