Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι «φούσκες» του ΠΑΣΟΚ

«Είναι θέμα δικής τους ευθύνης»! Αυτή την απάντηση έδωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε τι έχει να πει η κυβέρνηση για την οικονομική καταστροφή που έχει υποστεί πολύς κόσμος λόγω της συνεχούς πτώσης του Χρηματιστηρίου. «Είναι θέμα δικής τους ευθύνης» (!), απεφάνθη ο κ. Ρέππας.

***

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ρέππας είναι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, εκείνου του κόμματος που στις ευρωεκλογές είχε «φλομώσει» τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα με τις προεκλογικές διαφημίσεις του Λαλιώτη, στις οποίες εκθειαζόταν ο τζόγος της Σοφοκλέους...

Ο κ. Ρέππας είναι ο εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που καλούσε πέρσι τον ελληνικό λαό να μη διαμαρτύρεται ούτε για την παράδοση του Οτσαλάν, ούτε για τη συνενοχή στο έγκλημα του Κοσσυφοπεδίου, γιατί υπήρχε... κίνδυνος να χαλάσει το καλό κλίμα του Χρηματιστηρίου!

Ο κ. Ρέππας είναι ο υπουργός μιας κυβέρνησης της οποίας δεν έχει υπάρξει στέλεχος μέχρι σήμερα που να μην έχει παρελάσει από τις ειδικές, εκείνες τις «σομόν», σελιδίτσες των εντύπων που διαφημίζουν «φούσκες», για να περηφανευτεί που το ΠΑΣΟΚ μοιράζει λεφτά με ουρά στη Σοφοκλέους...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ο ίδιος άνθρωπος που στις 5 Σεπτέμβρη 1999 διεύθυνε τη συζήτηση μεταξύ Σημίτη - δημοσιογράφων, στη συνέντευξη Τύπου της Θεσσαλονίκης, όπου ο πρωθυπουργός είπε: «Ο τζίρος του Χρηματιστηρίου θα είναι υψηλός και θα αποδώσει αυτά τα οποία έχουμε σχεδιάσει... Το Χρηματιστήριο είναι ένας θεσμός σημαντικός για την πρόοδο της οικονομίας».

Ο κ. Ρέππας εκπροσωπεί καθημερινά τον κ. Σημίτη, τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μιλώντας σε συνεδρίαση του ΕΓ του κόμματός του τον περσινό Οκτώβρη - μόλις είχαν αρχίσει τα πρώτα σκαμπανεβάσματα στο Χρηματιστήριο - δήλωνε: «Η κατάσταση στη Σοφοκλέους θα ομαλοποιηθεί σε ένα - δυο 24ωρα».

Ο κ. Ρέππας, παρεμπιπτόντως, είναι υπουργός στην ίδια κυβέρνηση με τον Γ. Παπαντωνίου, τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, ο οποίος από τον περσινό Αύγουστο και λίγο πριν αρχίσει η «τσουλήθρα» στο Ναό με τους «θεσμικούς» αλογομούρηδες, είχε προλάβει να κάνει καμιά διακοσαριά δηλώσεις του στιλ: «Στο ΠΑΣΟΚ οφείλεται η "άνθηση" του Χρηματιστηρίου, εμείς εγγυόμαστε κέρδη με τη σέσουλα, παίξε και συ μπάρμπα με τις "φούσκες" - μπορείς»!

***

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, αφού έκανε τα παιχνίδια του με το Χρηματιστήριο, αφού εγκλώβισε κόσμο και κοσμάκη στα σαγόνια της «γκανιότας» της Σοφοκλέους, τώρα το «γύρισε το φύλλο». Τώρα που ο κόσμος καλείται να πληρώσει τοις μετρητοίς τα κυβερνητικά «κόλπα», τώρα οι του ΠΑΣΟΚ νίπτουν τας χείρας τους! Τώρα «είναι θέμα δικής τους ευθύνης» (!) λέει η κυβέρνηση, χλευάζοντας κι από πάνω τους γδαρμένους! Μέχρι χτες, όμως, τους έταζε «λαϊκό καπιταλισμό»...


Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ