Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΟΧΙ στους εξοντωτικούς εξοπλισμούς

Η Τοπική Επιτροπή Ηλιούπολης της Παναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, σε ανακοίνωσή της, αναφορικά με το καινούριο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας υπογραμμίζει: «Η κυβέρνηση αποφάσισε να πραγματοποιήσει εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους περίπου 4 τρισ. δραχμών. Και μάλιστα σε αγορές όπλων όχι αμυντικών, όχι αποτρεπτικών, αλλά σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, όπλα μακράς ακτίνας δράσεως. Τα όπλα αυτά προφανώς προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από το Νέο Δόγμα του ΝΑΤΟ, για την κυριαρχία των ΗΠΑ στα πετρέλαια του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής, για την υποταγή των λαών που αντιστέκονται στην εγκληματική Νέα Τάξη Πραγμάτων. Και όλα αυτά χωρίς κανένα όφελος για τον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, τονίζουν: «Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία δεν αντέχει αυτή την εξοντωτική επιβάρυνση. Και δε νοείται άμυνα της χώρας με την κατάργηση κάθε κοινωνικής πολιτικής, με το στύψιμο των λαϊκών στρωμάτων με την καθήλωση των μισθών, των ημερομισθίων και των συντάξεων και με τη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους τα μέλη της επιτροπής αναφέρουν: «Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση, να αναθεωρήσει την απόφασή της αυτή. Οχι στους εξοντωτικούς εξοπλισμούς. Ναι στην κοινωνία που οδηγεί στην Ειρήνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ