Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΑΚΤΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Διαιωνίζει το πρόβλημα η κυβέρνηση

Καμιά δέσμευση χτες από τον υφυπουργό Αμυνας, σε συζήτηση Ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη στη Βουλή

Καμιά δέσμευση δεν έλαβε χτες στη Βουλή, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης, σχετικά με την επίλυση του θέματος των επίτακτων του πολεμικού ναυτικού, θέματος που χρονίζει επί 24 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων ναυτικοί επιτάσσονται για την υποστήριξη υπηρεσιών του πολεμικού ναυτικού.

Στην Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουρακη που συζητήθηκε χτες, ο τελευταίος, σημείωσε ότι το αίτημα αυτών των εργαζομένων στηρίζεται και από τη ΓΣΕΕ και από την ΑΔΕΔΥ.Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης, υποστήριξε αρχικά ότι «η επίταξη της προσωπικής εργασίας των ναυτικών είναι νόμιμη, γιατί γίνεται για την εξυπηρέτηση των αμυντικών αναγκών», σημειώνοντας παράλληλα πως οι επίτακτοι ζητούν τη μονιμοποίησή τους στο δημόσιο τομέα, υποστηρίζοντας πως «η ικανοποίηση του αιτήματός τους δεν είναι ένα απλό ζήτημα και μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Κατ' αρχήν προβλέπει ή πρέπει να προηγηθεί η κατάργηση του θεσμού των επίτακτων».

Ανταπαντώντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης τόνισε ότι η εν λόγω σχέση εργασίας είναι παράνομη αφού «ο χαρακτηρισμός αφορά περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης, αντιμετώπισης των αναγκών της άμυνας της χώρας, επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία, αντιμετώπιση κινδύνου δημόσιας υγείας, κάτι δηλαδή που κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι μπορεί να ισχύει για 24 συναπτά χρόνια στη χώρα μας».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, εξέφρασε την απορία του για την απάντηση του υφυπουργού Αμυνας, αφού μέχρι πρότινος η κυβέρνηση φερόταν διατεθειμένη να εξετάσει το θέμα ενώ «και η κ.Παπανδρέου στην επιτροπή για τους εκτάκτους είχε αναγνωρίσει το δίκαιο του αιτήματος». Τέλος, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί «θέλουν να έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως και οι υπόλοιποι ναύτες και να έχουν σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δίκαιου», επισημαίνοντας ότι δεν κάνουν λόγο για μονιμοποίηση στο δημόσιο τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ