Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Στο φως δε βάζουν φωτιά...

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την τακτική διώξεων εναντίον του «Ριζοσπάστη» και η «Προοπτική Δημοτική Κίνηση Γλυφάδας». Σε ανακοίνωσή της τονίζει πως αυτές οι διώξεις «εντάσσονται στην επιθυμία της κυβέρνησης Σημίτη να μην υπάρχει κανείς που να υψώνει το ανάστημά του στην πολιτική της. Οι αγρότες σύρονται στα "αγροτοδικεία", με εντολή Γιαννόπουλου, οι μαθητές αντιμετωπίζονται με δυνάμεις καταστολής και εισαγγελικές αρχές ύστερα από πρόταση Γιαννόπουλου, κάθε λαϊκή κινητοποίηση θεωρείται παράνομη και όποιος δε γράψει και δεν υποστηρίξει αυτά που επιθυμεί ο εν λόγω κύριος λαμβάνει τις μηνύσεις στο γραφείο του! Κι ανάμεσα σε όλα αυτά ο κ. υπουργός της Δικαιοσύνης προσπαθεί να αποδείξει την αντιστασιακή του δράση διά της δικαστικής οδού!».

Η Κίνηση καταγγέλλει πως η δίωξη κατά της εφημερίδας αποτελεί ευθεία βολή κατά της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, ενώ εκφράζει την πεποίθηση πως το σύνολο των εργαζομένων θα υπερασπιστεί το «Ρ», που περισσότερα από 80 χρόνια υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους.

«Ο "Ριζοσπάστης" - καταλήγει - αποτελεί σήμερα στη ζούγκλα της διαπλεκόμενης και κατευθυνόμενης ενημέρωσης το φως... Και στο φως δε βάζουν φωτιά, κ. Γιαννόπουλε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ