Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
«Μην καρτεράτε να λυγίσουμε»

Μαζική απάντηση καταδίκης του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας έστειλαν χθες βράδυ οι κάτοικοι του Εβρου, απαιτώντας να σταματήσει η πολιτική διώξεων, που ακολουθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού. Με συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης, διαδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους 10 κομμουνιστές και αγωνιστές της ειρήνης, που σύρονται στα δικαστήρια στις 28 Μάρτη, επειδή τόλμησαν να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο βρώμικο ΝΑΤΟικό πόλεμο εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού, την ημέρα της 25ης Μάρτη. Εστειλαν μήνυμα στους εκσυγχρονιστές πως ματαιοπονούν, αν νομίζουν ότι, με δικαστήρια και καταδίκες, θα κάμψουν τις αγωνιστικές αντιδράσεις ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και προειδοποίησαν πως αγωνιστικά θα συνεχίσουν να απαντούν σε κάθε νέα εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για παραπέρα διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων του νομού, εργαζόμενοι, νεολαίοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σταμάτης Γκατζίδης, μέλος της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση έχουν στόχο την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος, που θα γιγαντωθεί μετά την εφαρμογή των νέων αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία θα ακολουθήσουν στη μετά ΟΝΕ εποχή.

«Μαζί, τώρα, με ένα ισχυρό λαϊκό Μέτωπο, μπορούμε να υπερασπιστούμε την ειρήνη στα Βαλκάνια. Μπορούμε καλύτερα να διεκδικήσουμε το δικό μας όνειρο για την Ευρώπη της φιλίας, της ειρήνης, της συνεργασίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, του σοσιαλισμού», είπε ο Στ. Γκατζίδης και κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό να τιμωρήσουν, στις 9 Απρίλη, αυτούς που με δίκες και καταδίκες επιχειρούν να τρομοκρατήσουν εργάτες, αγρότες, εκπαιδευτικούς, μαθητές, συνταξιούχους και φίλους της ειρήνης. Να τιμωρήσουν τους εραστές του Μααστριχτικού τόξου, που καθημερινά προσκυνούν στο βωμό της ΕΕ και πειθήνια υπερασπίζονται τις επιλογές της. Αυτούς, που έκαναν πλάτες και παρέα με την Ολμπράιτ και τον Μπλερ δολοφονούσαν το γιουγκοσλαβικό λαό. Να τιμωρήσουν αυτούς, που καθημερινά ξεπουλάνε την περιουσία του ελληνικού λαού.

Να ενισχύσουν το ΚΚΕ, για να έχουν ένα δυνατό στήριγμα στις δύσκολες ώρες που έρχονται στη μετά ΟΝΕ εποχή. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ, για να προχωρήσει πιο γρήγορα η υπόθεση της συγκρότησης του Μετώπου.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της περιοχής. Κάθε βήμα αναδείκνυε τη συμπαράσταση του λαού. Ο κόσμος έβγαινε στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσει τους αγωνιστές, που διαδήλωναν «Οχι στις δίκες τις πολιτικές, κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές», και απαιτούσαν «Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι».

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

Σε ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης σημειώνει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, με ομόφωνη απόφασή του, εκφράζει τη συμπάθειά του στους διωκόμενους συμπολίτες, που, κατά την ημέρα της 25ης Μάρτη, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τα συντελεσθέντα αιματηρά γεγονότα κατά του λαού του Κοσσόβου και της Σερβίας από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, οδηγούνται στα δικαστήρια. Ζητά την αποποινικοποίηση των πολιτικών εκδηλώσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ