Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Υπερασπίζοντας τον «Ρ», υπερασπίζουν τα δικαιώματά τους

Φουντώνει η λαϊκή αντίδραση και καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού, όπως αυτός εκδηλώθηκε και με την πολιτική δίωξη, που ασκήθηκε στο «Ριζοσπάστη» από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλο, με την πλήρη στήριξη, αλλά και κάλυψη εν συνεχεία συνολικά της κυβέρνησης.

Καθημερινά, αυξάνεται η ροή των μηνυμάτων αλληλεγγύης στην εφημερίδα και αποδοκιμασίας όσο και οργής της εν εξελίξει κυβερνητικής προσπάθειας, να πληγεί η ελευθεροτυπία, το δικαίωμα κριτικής και τοποθέτησης επί λόγων και έργων πολιτικών προσώπων, να ποινικοποιηθεί η διαφορετική πολιτική θέση και να φιμωθούν «φωνές» αντίστασης στην αντιλαϊκή της πολιτική.

Στο πλευρό του «Ρ» συμπαρατάσσονται μαζικοί φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις, παράγοντες της δημόσιας ζωής όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και χωρών του εξωτερικού. Συμπαρατάσσονται όλοι όσοι βλέπουν πού στοχεύει μακροπρόθεσμα η επίθεση αυτή, όλοι εκείνοι που διαπιστώνουν ότι ανοίγονται επικίνδυνοι δρόμοι συνολικά για τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Ολοι οι δημοκρατικά σκεπτόμενοι άνθρωποι, οι προοδευτικοί φορείς τάχθηκαν ανεπιφύλακτα, με το μέρος της εφημερίδας από την πρώτη στιγμή, κατανοώντας πως υπερασπίζοντας έναν υπέρμαχο των δικαιωμάτων τους, υπερασπίζουν τα ίδια τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ