Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το νέο μοντέλο

Βέβαια, τα όσα ετοιμάζουν η Κομισιόν και οι κυβερνήσεις των 15 χωρών - μελών δεν αφορούν μόνο το ασφαλιστικό ζήτημα. Ουσιαστικά, και με βασικό επιχείρημα το λεγόμενο αναπτυξιακό έλλειμμα της ΕΕ έναντι των ΗΠΑ, επεξεργάζονται, ήδη, ένα καινούριο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο οργάνωσης. Ενα μοντέλο, που συνεπάγεται ευρύτατες και μεγάλες αλλαγές στους τομείς της οικονομίας, της εργασίας, της παιδείας, της υγείας, της ασφάλισης, της πρόνοιας. Ουσιαστικά, δηλαδή, σε όλους τους βασικούς τομείς της κοινωνίας. Αλλαγές, που θα συμπαρασύρουν στην ίδια κατεύθυνση και όλους όσοι τομείς δεν αναφέρθηκαν.

Κι αν αναρωτιέστε - δικαιολογημένα - προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν οι αλλαγές αυτές, η απάντηση είναι ήδη δοσμένη: Τα πάντα πρέπει να υπηρετήσουν, σε πολύ μεγαλύτερη έκταση, βάθος και ένταση απ' ό,τι μέχρι σήμερα, την ανάπτυξη της οικονομίας (δηλαδή των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου), ώστε η ΕΕ να γίνει ανταγωνιστική με τις ΗΠΑ (δηλαδή με τις αμερικανικές πολυεθνικές).

Με δυο λόγια, τα όσα γνωρίσαμε μέχρι σήμερα, από τη μερική απασχόληση και τις συντάξεις πείνας μέχρι την αυξανόμενη συνεχώς φτώχεια, δεν είναι τίποτε μπροστά σ' αυτά που έρχονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ