Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Μόνο με τον αγώνα θα μπει φραγμός

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) εκτιμά ότι τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν πάνω από τα Βαλκάνια.

«Οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ - σημειώνεται στην ανακοίνωση - Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ετοιμάζονται να εντείνουν ξανά τις πολεμικές τους επιχειρήσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Ο κίνδυνος για γενικότερη ανάφλεξη στη Βαλκανική είναι επί θύραις».

Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί ευθυγραμμίζεται και συμμετέχει στις επιθετικές ενέργειες των ιμπεριαλιστών.

Το ΠΑΜΕ καλεί την κυβέρνηση: «Να αποσύρει τώρα τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από το Κόσσοβο. Να μη στείλει νέες δυνάμεις. Να μην επιτρέψει να περάσουν ιμπεριαλιστικές δυνάμεις από το έδαφος της χώρας μας».

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους «να δυναμώσουν τις πρωτοβουλίες τους για την υπεράσπιση της ειρήνης. Να δυναμώσουν την πάλη τους, ενάντια στα επεκτατικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια. Μόνο με τον αγώνα του λαού και των εργαζομένων, μπορεί να μπει φραγμός στον επεκτατισμό και την επικυριαρχία των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ