Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το «κύκνειο άσμα» του υπουργού των «μηνύσεων»

«Πες μου ποιους υπουργούς έχεις... (διαλέξει κ. Σημίτη) να σου πω ποιος είσαι» (Παράφραση λαϊκής παροιμίας)

έχεις... (διαλέξει κ. Σημίτη)

να σου πω ποιος είσαι...»

(Παράφραση λαϊκής παροιμίας)

Πληροφορήθηκα από φίλους ότι, σε κάποια από τις προηγούμενες βραδινές εκπομπές του καναλιού (ΑΛΤΕΡ 5), από αυτές που επιμελείται κάποιο ομορφόπαιδο ονόματι Αλ. Βέλλιος, ο Ε. Γιαννόπουλος (ο υπουργός των μηνύσεων) εξεφράσθη με πολύ «κολακευτικά» λόγια για το πρόσωπό μου και μάλιστα σε γνήσιο «εκσυγχρονιστικό» στιλ.

Αλλά, να, που η άφιλη τύχη δε με ευνόησε να τον ακούσω από πρώτο χέρι, για να διαπιστώσω, με την ευκαιρία, κατά πόσο βελτιώθηκε η «υψηλής» στάθμης «παιδαγωγική» διδασκαλία του.

Και «αναγκάζομαι» τώρα να μεταφέρω, κατά προσέγγιση φυσικά, τα «βαθυστόχαστα» μηνύματα του υπουργού από δεύτερο χέρι.

Πληροφόρησε, λοιπόν, ο Ε. Γιαννόπουλος τον ελληνικό λαό απ' το «γυαλί» της τηλεόρασης ότι:

1ον. Πού «βρήκε» ο Μανδίκος τα 3 εκατομμύρια για να βγάλει το βιβλίο!

2ον. Αυτός που έσερνε τα εξ αμάξης στο «Ριζοσπάστη» και στο ΚΚΕ, πώς τώρα συνεργάζεται μαζί τους;

3ον. Ο Μανδίκος είναι ένας μέθυσος!

Αφελής η πρώτη ερώτηση (για εκσυγχρονιστή υπουργό). Πού βρήκα, λέει, τα 3 εκατομμύρια! Και μάλιστα στην εκσυγχρονιστική εποχή του σημιτικού παραδείσου! Οπου όλοι οι Ελληνες (ακόμα και οι Αλβανοί) έγιναν «πάμπλουτοι». Που εκτός από τις τράπεζες τώρα και οι τηλεοράσεις μοιράζουν εκατομμύρια. Αλλά και από τον ουρανό, επίσης, σαν «νιφάδες χιονιού» πέφτουν τα πεντοχίλιαρα. Αρκεί να απλώσεις τα χέρια σου να τα μαζέψεις. Δε χρειάζεται επομένως να δουλεύει γι' αυτόν!

Οσον αφορά στην καταγγελία που κάνει για τη συμπαράσταση αλληλεγγύης στο «Ριζοσπάστη», δεν ήξερα ότι «έπρεπε» να ρωτήσω τον Ε. Γιαννόπουλο.

Θα ήθελα όμως να υπενθυμίσω, με την ευκαιρία, πως όταν προκύπτει μια μεγάλη και ορατή απειλή, τότε είναι φυσικό όλοι οι απειλούμενοι να συσπειρώνονται για να την αντιμετωπίσουν.

Και απειλούμενοι, από τον «υπουργό των μηνύσεων» είναι, πρώτον, η ίδια η Εθνική Αντίσταση. Και δεύτερον, όλοι εμείς που συμβάλαμε ουσιαστικά στην οργάνωσή της και στη δόξα της.

Και όμως, σημείωνα στον πρόλογο της «Συνέντευξης Τύπου» του Θ. Κατριβάνου (29-10-1998) ότι: «Με τον Θεόδωρο Κατριβάνο φυσικά δε συμπλέουμε πολιτικά. Και κάποτε, μάλιστα, στην εποχή των προστριβών με τα θέματα της ΕΔΑ γράψαμε εναντίον του και αρκετά άρθρα με αυστηρή κριτική... Τώρα όμως έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε αλληλέγγυοι δίπλα του, εφόσον τα γεγονότα το έφερναν να είμαστε κάτω από τον ίδιο παρονομαστή της φασιστικής νοοτροπίας του κ. Ε. Γιαννόπουλου...».

Και αυτό που ίσχυε τότε για τον Θ. Κατριβάνο γιατί να μην ισχύσει τώρα και για το «Ριζοσπάστη»!

Οπως επίσης και στη Β` έκδοση του επίμαχου βιβλίου μου (ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΥ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ) θα αφαιρεθούν ασφαλώς όσα αιχμηρά κείμενα εμφιλοχώρησαν, από την παλαιά σοδειά κυρίως, και αποτελούν εμπόδιο για να αγκαλιάσουν το βιβλίο όλοι οι οπαδοί του κόμματος. Και πιστεύω ότι θα φανεί πολύ χρήσιμο αυτό το βιβλίο για την απόκρουση της επιθετικότητας του «υπουργού των μηνύσεων». Γιατί αποδεικνύει με τα πλήρη ντοκουμέντα που περιέχει ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Σήμερα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο μεγάλος κίνδυνος που απειλεί να ευνουχίσει τον ελληνικό λαό, να αλλοιώσει δηλαδή τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και να τον μετατρέψει σε μια «άμορφη» μάζα ποδηγετούμενη από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και κατάλληλη μόνο για «τζόγο», είναι η ομάδα Σημίτη, και το σημιτικότερο ασφαλώς πρωτοπαλίκαρο (όπως τουλάχιστον αφήνει ο ίδιος να εννοηθεί) είναι ο Ε. Γιαννόπουλος. Πρόκειται δηλαδή για δυο όψεις του ιδίου νομίσματος.

Μαζί με τον Ε. Γιαννόπουλο δυστυχώς και ορισμένοι δικαστές επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος, όπως αυτών που κάποτε κατέκριναν τον μεγάλο ζωγράφο Πάμπλο Πικάσο γιατί απαθανάτισε με το πινέλο του την κατεστραμμένη ισπανική πόλη «Γκουέρνικα» (στην εποχή του εμφυλίου). Και όχι τα γερμανο-ιταλικά φασιστικά αεροπλάνα που την ισοπέδωσαν με τους ανελέητους βομβαρδισμούς τους.

Το θέμα νομίζω πρέπει να κριθεί στο εάν τα επίμαχα έγγραφα που δημοσιεύονται στο «Ριζοσπάστη», στο «NEMECIS», και κυρίως στο βιβλίο μου, είναι γνήσια και βαρύνουν τον Ε. Γιαννόπουλο, και όχι ποιος τα δημοσιεύει!

Σε λίγο όμως τελειώνει η «κλεψύδρα» των εκσυγχρονιστών. Ο «πανδαμάτωρ» χρόνος πιστεύω θα μας απαλλάξει οριστικά από τη σημιτική λαίλαπα. Θα σαρώσει φυσικά μαζί και τον «υπουργό των μηνύσεων», που μετέβαλε τη «Δικαιοσύνη» σε ιδιωτικό του φέουδο.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία


Γεώργιος ΜΑΝΔΙΚΟΣ
Αντιστασιακός

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακάλεσε τη μήνυση κατά του «Ρ» ο Ε. Γιαννόπουλος (2002-10-30 00:00:00.0)
Νέα αναβολή της δίκης Γιαννόπουλου κατά «Ρ» (2002-04-10 00:00:00.0)
«Συνήθης αγωγή» Γιαννόπουλου κατά Κεδίκογλου (2000-11-04 00:00:00.0)
Βολή κατά της ελευθεροτυπίας και του δικαιώματος πληροφόρησης (1999-12-23 00:00:00.0)
Αρχισε η δίκη Κατριβάνου - Γιαννόπουλου (1999-12-14 00:00:00.0)
Ποινική δίωξη κατά Θ. Κατριβάνου (1998-10-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ