Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΟΧΙ στην κυβερνητική φιέστα

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα στις 10 το πρωί έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, απαντούν οι αγωνιστές της ΠΕΑΕΑ στην εκδήλωση - φιέστα που στήνει προεκλογικά η κυβέρνηση με τη βοήθεια της νομαρχίας, προκειμένου δήθεν να τιμήσει τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Ξαφνικά η νομαρχία θυμήθηκε να τιμήσει με διπλώματα και μετάλλια 3.800 αγωνιστές της Αντίστασης, σε ειδική εκδήλωση στο «Βελλίδειο», παρουσία μάλιστα του υπουργού Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ καταγγέλλει την προεκλογική φιέστα και απαιτεί τα μετάλλια των αντιστασιακών να δοθούν στις Οργανώσεις οι οποίες είναι και υπεύθυνες να τα αποδώσουν στα μέλη τους.

«Η Εθνική Αντίσταση δεν είναι εμπόρευμα για αγοραπωλησία»

Το παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και σημειώνει πως δε θα παραστεί στην εκδήλωση. Αναλύοντας το σκεπτικό της απόφασής της σε επιστολή προς τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Κώστα Παπαδόπουλο, η ΚΟΘ του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Η Εθνική Αντίσταση δεν είναι εμπόρευμα για αγοραπωλησία. Αυτοί που έβαψαν τα χέρια τους με αίμα αθώων, συμμετέχοντας στο βάρβαρο πόλεμο του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, δε δικαιούνται να τιμούν την Εθνική Αντίσταση και τους αγωνιστές της.

Ενώ τα τύμπανα του πολέμου ξαναχτυπούν στη Βαλκανική και τα κυβερνητικά επιτελεία συναποφασίζουν, με τους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τις λεπτομέρειες της νέας σφαγής, είναι πρόκληση στην Ιστορία και στην αξιοπρέπεια των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης η εκδήλωση που ετοιμάζετε "για να τους τιμήσετε".

Στις σημερινές συνθήκες της Νέας Τάξης όσοι πράγματι επιθυμούν να τιμήσουν την Εθνική Αντίσταση ορθώνουν ανάστημα ενάντια στην ξενοκρατία, στην εθνική υποτέλεια, στην κατάσταση των δημοκρατικών θεσμών, των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη.

Αν η κυβέρνηση και ο κ. Τσοχατζόπουλος επιθυμούσαν να τιμήσουν ουσιαστικά στην Εθνική Αντίσταση, θα μπορούσαν, αντί να πλειοδοτούν στη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού, που σκοπό έχει την άμεση επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, να αποφασίσουν εδώ και τώρα την επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων από το Κόσσοβο και την περιοχή της Μιτροβίτσα, την απεμπλοκή της χώρας από το νέο μακελειό που ετοιμάζεται, το σταμάτημα κάθε διευκόλυνσης στους ΝΑΤΟικούς επικυρίαρχους.

Η αντίσταση του λαού μας ενάντια στο φασισμό, στο ναζισμό και τους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές δεν έγινε για να παρέχουμε διευκολύνσεις στους νεοφασίστες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Θα συμφωνείτε και εσείς ότι ο αγώνας εκείνος ήταν αγώνας για "λεύτερη πατρίδα και πανανθρώπινη λευτεριά"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ