Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ
Δημιουργεί Γραμματεία στη Θεσσαλονίκη

Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη με σκοπό το συντονισμό των δραστηριοτήτων στη Νοτιανατολική Ευρώπη και ιδιαίτερα των ιδρυμάτων που λειτουργούν στο πλαίσιο των κομμάτων-μελών του.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε στη σύσκεψη του ΕΛΚ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 45 κομμάτων της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. Την πρόταση για τη δημιουργία της Γραμματείας έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι το κόστος της θα το αναλάβει το κόμμα του.

Με τον τρόπο αυτό η ΝΔ εκδηλώνει τη δική της προθυμία για τη δημιουργία των θεσμών εκείνων που θα διευκολύνουν τα συμφέροντα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να εκφράζονται μέσω της καλύτερης επικοινωνίας των κεντροδεξιών κομμάτων της περιοχής.

Στις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων και ιδιαίτερα του προεδρείου της συνεδρίασης δηλώθηκε η πλήρης ταύτιση με τις απόψεις του σκληρού πυρήνα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Στην τελική δήλωση του ΕΛΚ εκφράζεται η υποστήριξη των δημοκρατικών κομμάτων στις επικείμενες εκλογές στη Σερβία, ενώ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο επιλεκτικής άρσης του εμπάργκο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Β. Μαρτένς, επαίνεσε τη στρατηγική του ΝΑΤΟ για τη «διασφάλιση πολυεθνικών στρατευμάτων διατήρησης της ειρήνης στο Κόσσοβο», που, όπως είπε, «βοήθησαν στο να αποτρέψουν την εξάπλωση των συγκρούσεων».

Στο τελικό κείμενο τελείως υποκριτικά γίνεται λόγος και για την ανάγκη διατήρησης σταθερών συνόρων στα Βαλκάνια. «Μια νοτιανατολική Ευρώπη χωρίς σταθερά σύνορα είναι ευάλωτη», τονίζεται. Η διαπίστωση αυτή γίνεται την ίδια ώρα που το ΕΛΚ δηλώνει την υποστήριξή του στα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, που όπως αποδείχτηκε οδηγούν στην ανατροπή των συνόρων στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι από την Αλβανία συμμετείχαν στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος του Μπερίσα, τα οποία έχουν διαγραφεί από αυτόν, ενώ από την Κροατία το πρώην κυβερνητικό κόμμα εκπροσώπησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και άνθρωπος του Προέδρου Τούτζμαν, Μάτε Γκράνιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ