Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΑΜΟΥ
Συνεπείς αγωνιστές του μαζικού λαϊκού κινήματος

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ

Την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τις εκλογές και τους υποψήφιους του Κόμματος στο Νομό Σάμου, παρουσίασε προχτές η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ, σε εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Μιλώντας στη συνέντευξη, ο γραμματέας της ΝΕ Μάριος Τσαντίρης σημείωσε ότι έγκαιρα «το ΚΚΕ προειδοποίησε για τα όσα επρόκειτο να συμβούν με την υποταγή της χώρας μας στους "μονοδρόμους" της ΕΕ, της ΟΝΕ, του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην Ευρώπη. Δυστυχώς, συνέχισε, επαληθευτήκαμε.

Σήμερα λέμε πάλι καθαρά για το τι περιμένει τους εργαζόμενους, την αγροτιά, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τη νεολαία, τις γυναίκες στη μετα-ΟΝΕ εποχή».

Υπογράμμισε ότι «τα μονοπώλια και το κεφάλαιο καθοδηγούν αυτές τις εξελίξεις, ενώ τα δύο μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) συμφωνούν και εφαρμόζουν την πιο βάρβαρη πολιτική σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων» και τόνισε: «Ζητάμε από το λαό να τα καταδικάσει με την ψήφο του. Αλλά μόνο αυτό δε φτάνει. Πρέπει να ενισχύσει ταυτόχρονα το ΚΚΕ, που θα είναι, όπως πάντα, στην πρωτοπορία των αγώνων. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι ψήφος που θα γυρίσει σε βάρος του. Είναι ψήφος, που θα προστεθεί στην προσπάθεια για το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Μέτωπο Αντίστασης, ενάντια στη λαίλαπα που σαρώνει τις κατακτήσεις του και αντεπίθεσης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Οι υποψήφιοι

Στη συνέχεια, παρουσίασε τους δύο υποψηφίους: Την Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή και τον Νίκο Μουρσελά, τους οποίους χαρακτήρισε συνεπείς αγωνιστές του μαζικού λαϊκού κινήματος, άξιους να εκπροσωπήσουν το ΚΚΕ σ' αυτήν την κορυφαία πολιτική μάχη. «Είναι άνθρωποι - τόνισε χαρακτηριστικά - που θα είναι μαζί με το λαό και την άλλη μέρα των εκλογών στους καθημερινούς αγώνες».

«Δέχτηκα την πρόταση να είμαι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ - είπε η Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή - γιατί καταλαβαίνω την ανάγκη να συγκεντρωθούν όλες οι λαϊκές δυνάμεις σ' ένα κοινό μέτωπο αντίστασης και πάλης, αφού το μέλλον, που μας ετοιμάζουν και μετά την ΟΝΕ, είναι ένα εφιαλτικό τοπίο σ' όλα τα επίπεδα. Αλλά και για έναν ακόμη λόγο: Γιατί είναι το μόνο κόμμα, που στάθηκε και στέκεται πάντα κοντά στα προβλήματα των γυναικών, γιατί έχει πάντα ολοκληρωμένες θέσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

«Είμαι χρόνια στο αριστερό προοδευτικό κίνημα - σημείωσε ο Νίκος Μουρσελάς - αλλά τώρα ένιωσα την ανάγκη να συμβάλω και απ' αυτή τη θέση στην προσπάθεια που κάνει το ΚΚΕ για τη συσπείρωση των εργαζομένων και όλου του λαού, για να μην περάσουν τα σχέδια των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού στη χώρα μας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ υπογράμμισαν: «Τις δυσοίωνες προοπτικές για το ασφαλιστικό, που, όπως είπαν, ετοιμάζονται και τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) να το κατεδαφίσουν, κατ' εντολήν της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Την αντιπαραγωγική πολιτική, που εφαρμόζεται στη χώρα μας, με την αποδιάρθρωση της γεωργίας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Τα χωρίς αναπτυξιακά κριτήρια δημόσια έργα, που επιπλέον γίνονται πεδίο ανάπτυξης των διαπλεκόμενων πολιτικοοικονομικών συμφερόντων. Την ανάγκη σ' αυτές τις εκλογές να υποστηριχτούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, ώστε να υπάρξουν την άλλη μέρα των εκλογών οι προϋποθέσεις ανάσχεσης της αντιλαϊκής πολιτικής και δημιουργίας του Μετώπου των λαϊκών δυνάμεων για μια άλλη πολιτική, για μια άλλη πρόταση εξουσίας.

Συμπλήρωσαν, δε, ότι αυτή η πρόταση απευθύνεται σήμερα στους εργαζόμενους και το λαό. Η αποδοχή της και η ενίσχυση του Μετώπου θα συμβάλει και στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, στη διαμόρφωση των πολιτικών δυνάμεων, που θα συμμαχήσουν με το ΚΚΕ σ' αυτήν την κατεύθυνση.

Απαντώντας, τέλος, στη θεωρία της «χαμένης ψήφου» στη μονοεδρική, κατήγγειλαν ότι πρόκειται για απάτη, αφού, όπως είπαν, κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, σε κάθε γωνιά της χώρας, προστίθεται, αφ' ενός, αριθμητικά στο γενικό ποσοστό του Κόμματος και παίζει βαρύνοντα ρόλο στην εξασφάλιση περισσότερων εδρών και, αφ' ετέρου, πολιτικά και ηθικά προστίθεται στο ρεύμα του Μετώπου και της λαϊκής πάλης για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής του δικομματισμού και των μικρότερων συμμάχων του.

Με τη συνέντευξη Τύπου και την παρουσίαση των υποψηφίων στο νομό, η ΝΕ άνοιξε και επίσημα την προεκλογική της εκστρατεία στο λαό των νησιών μας.

  • Εξάλλου το Σάββατο το ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στη Χώρα, με ομιλητή τον Δήμο Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

«Στις 9 Απρίλη πρέπει να ψηφίσουμε, όχι με κριτήρια τα ροζ σκάνδαλα, είπε χαρακτηριστικά, αλλά ποιος θα χάσει και ποιος θα κερδίσει απ' την ΟΝΕ, ποιον συμφέρουν ή ποιον δε συμφέρουν οι λεγόμενες αναδιαρθρώσεις (αλλαγή εργασιακών σχέσεων, ιδιωτικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών μονάδων της χώρας, ασφάλιση), ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια», και κατέληξε, τονίζοντας ότι: «Η ψήφος στο ΚΚΕ δε θα πάει σε άλλη κάλπη, αλλά θα είναι ψήφος στήριξης του λαϊκού κινήματος, που θα αποτρέψει και θα αποκρούσει τον πυρήνα που γεννάει αυτές τις πολιτικές».

Στη συγκέντρωση, χαιρέτισε η υποψήφια του Κόμματος στο Νομό Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ