Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Τεχνητό το κλίμα ευφορίας

Παρά την προσπάθεια να εκπέμψει αισιοδοξία, η Κουμουνδούρου έχει θορυβηθεί από τις δημοσκοπήσεις, που θέλουν το Συνασπισμό εκτός κοινοβουλευτικού «νυμφώνος» ή να ακροβατεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το πολυπόθητο 3% που απαιτείται για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο.

Η ανησυχία και ο προβληματισμός επιχειρείται να καλυφθούν μέσω της υπερπροβολής των εκλογικών συνεργασιών που «έκλεισε» το κόμμα, η οποία συνοδεύεται από μεγαλοστομίες περί της επίτευξης του μετώπου της Αριστεράς και της Οικολογίας και περί πραγμάτωσης του κύριου προεκλογικού συνθήματος του κόμματος «Συσπείρωση, για την Αριστερά που τολμά». Στα πλαίσια αυτά προχτές ανακοινώθηκε η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της ηθοποιού Ντίνας Κώνστα και χτες της Βάσιας Τριφύλλη. Από μέρα σε μέρα, ίσως εντός της βδομάδας, αναμένεται να «κλείσουν» τα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, τα επιτελεία της Κουμουνδούρου εκτίμησαν ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην επαρχία, όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα για το Συνασπισμό. Εξ ου και οι συνεχείς περιοδείες, κύρια του Ν. Κωνσταντόπουλου, σε αγροτικές περιοχές και η περιφορά ενός πακέτου προτάσεων για τους αγρότες. Προτάσεις που σε καμία περίπτωση δεν απαντούν στα οξυμένα προβλήματα των αγροτών και θυμίζουν έντονα την αντίστοιχη προεκλογική περιφορά προτάσεων των Σημίτη - Καραμανλή, ενώ το όποιο θετικό τους στοιχείο ακυρώνεται από τη θέση του Συνασπισμού περί στήριξης και υποστήριξης της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ