Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιοι είναι

Η Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή γεννήθηκε το 1946 στον Παγώνδα της Σάμου, από αγροτική οικογένεια. Τέλειωσε το Γυμνάσιο στη Σάμο και τη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Δίδαξε 4 χρόνια στη Γενική Εκπαίδευση, ξεκινώντας από την Κομοτηνή και 16 στην Τεχνική Εκπαίδευση, σαν διευθύντρια Τεχνικής Σχολής - Τεχνικού Λυκείου Σάμου.

Είναι πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου και του Συλλόγου «ΟΜΟΝΟΙΑ» Παγώνδα, καθώς και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Από τη θέση της στο μαζικό κίνημα, έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα για θέματα Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των δύο φύλων, Πολιτισμού, ενώ έπαιξε πρωτοπόρο ρόλο στην ίδρυση της Τεχνικής Σχολής Ικαρίας, του Πολυκλαδικού Λυκείου Σάμου και στη σύσταση του Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών Σάμου.

Είναι παντρεμένη με το γιατρό - αγωνιστή της ειρήνης Νίκο Δεμερτζή και μητέρα δύο αγοριών.

Ο Νίκος Α. Μουρσελάς γεννήθηκε το 1942 στον Κάμπο Ικαρίας από εργατο-αγροτική οικογένεια. Είναι πτυχιούχος μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος του ΕΜ Πολυτεχνείου. Δούλεψε ως τηλεπικοινωνιακός μηχανικός στον ΟΤΕ σε εργασίες μελετών, κατασκευών, συντήρησης και προγραμματισμού.

Δραστήριο μέλος των ΔΣ σε Επιστημονικούς - Εργασιακούς - Πολιτιστικούς φορείς, σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και στην Πανικαριακή Αδελφότητα.

Είναι παντρεμένος με την Στέλλα Τουρβά και έχουν 3 παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ