Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΜΑΥΡΙΚΟΣ
«Ισχυρός κυματοθραύστης» της αντιλαϊκής πολιτικής το ΚΚΕ

Να καταστήσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ «ισχυρό κυματοθραύστη» της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής, κάλεσε τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο της Εταιρίας Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ) στο Ελληνικό, ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι εκλογές της 9ης Απρίλη είναι κρίσιμες και ότι από την επαύριο των εκλογών κιόλας θα ενταθεί η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

Κατά τη δίωρη περιοδεία του στους χώρους δουλιάς ο Γ. Μαυρίκος, συνοδευόμενος από στελέχη της ΔΑΣ ΟΑΣΑ, είχε την ευκαιρία να έρθει για μια ακόμα φορά (ο ίδιος και άλλα στελέχη του ΚΚΕ περιοδεύουν συχνά στα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ και σε άλλους χώρους δουλιάς) σε απευθείας επαφή με τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο και να ακούσει από πρώτο χέρι τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους, όχι μόνο για τις επικείμενες εκλογές, αλλά και γενικότερα θέματα.

Στη συνέχεια, μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων, ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος και απάντησε στις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γ. Μαυρίκος στη μετά ΟΝΕ εποχή, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης είναι έτοιμο και είναι ακόμα πιο σκληρό απ' αυτό που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα. Επισήμανε ότι από τα πρώτα νομοσχέδια της νέας κυβέρνησης θα είναι για το ασφαλιστικό, με το οποίο επιχειρείται η πλήρης ανατροπή των ασφαλιστικού συστήματος σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων και το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ μαζί με την ΕΕ ετοιμάζονται για νέο «μπουρλότο» στην περιοχή για να επιβάλλουν τη «νέα τάξη», που είναι ταυτισμένη με τον πόλεμο, την αλλαγή των συνόρων και την εκμετάλλευση των λαών. Το ερώτημα που τίθεται, τόνισε ο Γ. Μαυρίκος, είναι αν εμείς θα ψηφίσουμε υπέρ της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων ή υπέρ της εμπλοκής και συμμετοχής της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια και τις πολεμικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η ενίσχυση του ΚΚΕ για το συνδικαλιστικό κίνημα, τονίζοντας ότι η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι η «τονωτική ένεση» για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας, που σήμερα έχει τα χάλια του. Καταλήγοντας ο Γ. Μαυρίκος, υπογράμμισε την ανάγκη συγκρότησης του λαϊκού μετώπου, επισημαίνοντας ότι βασική προϋπόθεση για το πόσο γρήγορα θα συγκροτηθεί και θα δυναμώσει, αποτελεί η ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδείες σε χώρους δουλειάς(2012-02-15 00:00:00.0)
Ζωντανή συζήτηση εφ' όλης της ύλης(2008-07-12 00:00:00.0)
Πολύμορφες δραστηριότητες των ΚΟ του ΚΚΕ(2008-07-05 00:00:00.0)
Περιοδείες στα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ(2005-12-03 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι να στηρίξουν τα ταξικά τους συμφέροντα(2003-11-19 00:00:00.0)
Περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ(1997-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ