Σάββατο 12 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΥΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛ
Ζωντανή συζήτηση εφ' όλης της ύλης

Τα ζητήματα της επικαιρότητας και οι θέσεις του ΚΚΕ απασχόλησαν την κουβέντα με τους εργαζόμενους

Εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ κατά τη διάρκεια της χτεσινής συζήτησης
Εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ κατά τη διάρκεια της χτεσινής συζήτησης
Μια γεμάτη ζωντάνια συζήτηση έγινε χτες το πρωί στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό, μεταξύ των εργαζομένων και του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος Γιώργου Μαυρίκου, που περιόδευσε στο χώρο, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ.

Η κουβέντα αγκάλιασε όλα τα επίκαιρα θέματα, όπως το σκάνδαλο της «ZHMENS», το φαγοπότι των αποθεματικών των Ταμείων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τις συντάξεις των βουλευτών, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τη ρεαλιστικότητα της πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ. Μεγάλη συζήτηση έγινε για το ρόλο των συνδικαλιστών και των συνδικάτων, για το ρόλο και τις ευθύνες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν ερωτήματα για το ΛΑΟΣ, για τον ΣΥΡΙΖΑ και το συμπληρωματικό τους ρόλο στο καπιταλιστικό σύστημα. Για το ρόλο του Κοινοβουλίου στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και την ανάγκη της ταξικής πάλης στο πεζοδρόμιο και στους χώρους δουλειάς. Εγινε ακόμα κουβέντα για τις ανατροπές της περιόδου 1989 - 1991 και τις αρνητικές συνέπειες για τους λαούς και τους εργαζόμενους. Ξεχωριστή κουβέντα έγινε για το παρόν και το μέλλον της ΕΘΕΛ. Ο Γ. Μαυρίκος πρόβαλε τις θέσεις του ΚΚΕ για το Δημόσιο Ενιαίο Φορέα Συγκοινωνιών, για τη σημασία των μέσων σταθερής τροχιάς, την ανάγκη σε έμψυχο δυναμικό αφού οι σημερινές ελλείψεις σε οδηγούς φτάνουν τις 600 και σε τεχνίτες περίπου τις 300.

«Η κυβέρνηση περπατά στα χνάρια των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα που η ΝΔ αναθέτει την τηλεματική σε ιδιώτες, που εκχωρεί τα εισιτήρια σε καπιταλιστές και εκτίναξε το χρέος στο 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, θα είναι έγκλημα να εγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι στο δικομματισμό και στις παραφυάδες του. Σήμερα ένας και μόνος δρόμος ανοίγει διέξοδο και προοπτική: η ενίσχυση παντού του ΚΚΕ. Σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Κάθε άλλη επιλογή θα σας κρατά αιχμάλωτους στο λαβύρινθο του καπιταλισμού», υπογράμμισε ο Γ. Μαυρίκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ