Σάββατο 12 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΕΡΓΑΡΑΙΩΝ

ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΘΑΡΡΟΣ: «Σήμερα απαιτείται το θάρρος και η πολιτική βούληση να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε πρακτικές και λειτουργίες που υπονομεύουν κάθε έννοια διαφάνειας, αξιοκρατίας, δικαιοσύνης στη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτή την πολιτική βούληση περιμένει ο λαός από μας, την πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου. Το περιμένει, το απαιτεί τώρα. Και το περιμένει ειδικότερα από τα δύο μας κόμματα, της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δύο κόμματα που δυστυχώς φέρονται από τη Γερμανική Δικαιοσύνη ότι στελέχη τους μπορεί να έχουν εμπλακεί σε παράνομο χρηματισμό. Γι' αυτό η ευθύνη, η δική σας και η δική μου είναι μεγάλη» (ο Γ. Παπανδρέου στην επιστολή του προς τον Κ. Καραμανλή / ΤΑ ΝΕΑ).

ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: «Μία "ισχυρή κλεφτοκρατία" έχει αναδειχτεί στη χώρα μας αγνοώντας νόμους και ηθική, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος (...) στις προτάσεις περιλαμβάνονται αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών (...) επίσης μέτρα για τον περιορισμό των εκλογικών δαπανών, την απαγόρευση των γιγαντοαφισών κλπ.» (το πρώτο θέμα στην ΑΥΓΗ).

ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΨΙΛΟ: «Σέβομαι απολύτως τη σοβαρότητα (...ίσως και την αγωνία) με την οποία προσεγγίζουν την υπόθεση Siemens οι δύο αρχηγοί της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης κκ Παπανδρέου και Αλαβάνος, ωστόσο υπάρχουν ζητήματα που προκύπτουν από τις χθεσινές τους δηλώσεις (...) ζητά ο κ. Παπανδρέου επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων (...) η πρόταση κρύβει και ένα ιδιότυπο χιούμορ: η παράταξη στης οποίας τα ταμεία μπήκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κοντά έντεκα εκατομμύρια μάρκα (...) έρχεται και ζητά σήμερα την επαναδιαπραγμάτευσή τους; Με το ένα χέρι να παίρνεις και με το άλλο να κουνάς το δάχτυλο και να καταγγέλλεις... (...) μια παρατήρηση τέλος για το φίλο Αλέκο Αλαβάνο ο οποίος ζητά αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών (...) στερνή μου γνώση πρόεδρε. Ούτε μήνας δεν πέρασε από τότε που κομπορρημονούσατε στη Βουλή για τον ενταφιασμό της Συνταγματικής Αναθεώρησης» (ο Μ. Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ