Σάββατο 12 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
Ποινική δίωξη για κακούργημα

Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα ασκήθηκε χτες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σχετικά με την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE το 2006 με την καταβολή τιμήματος 1,3 δισ. ευρώ. Η δίωξη ασκήθηκε μετά από έρευνα που έγινε ύστερα από προσφυγή στον Αρειο Πάγο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ το Φλεβάρη του 2007, καταγγέλλοντας χειραγώγηση μετοχής και διαδικασίες που ζημίωσαν το Δημόσιο κατά 80 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Εφετών Ευσταθία Σπυροπούλου άσκησε δίωξη για: Απιστία που στρέφεται κατά υψηλόβαθμων στελεχών της «Cosmote». Ηθική αυτουργία σε απιστία που στρέφεται κατά του επιχειρηματία. Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που στρέφεται κατά των μελών του ΔΣ της επιχείρησης. Χειραγώγηση αγοράς από κοινού και κατ' εξακολούθηση κατ' επάγγελμα και συνήθεια που στρέφεται κατά επτά προσώπων αντικριστών και ατόμων που εμπλέκονται με την επιχείρηση και ηθική αυτουργία στη χειραγώγηση, που στρέφεται σε βάρος του επιχειρηματία. Ως ηθικός αυτουργός φέρεται ο Π. Γερμανός.

Να σημειωθεί ότι η δίωξη δεν είναι προσωποποιημένη. Η υπόθεση ανατέθηκε για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης στον 20ό τακτικό ανακριτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ