Σάββατο 12 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΕΕΔΥΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ»
Επικίνδυνη εξέλιξη για το μέλλον των λαών

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την υπογραφή συμφωνίας από Τσεχία και ΗΠΑ για την «αντιπυραυλική ασπίδα» τονίζει τα ακόλουθα:

«Η ΕΕΔΥΕ, για μια ακόμη φορά, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον ελληνικό λαό. Η υπογραφή της κυβέρνησης της Τσεχίας για την εγκατάσταση των υποδομών των ΗΠΑ με σκοπό τη δημιουργία "αντιπυραυλικής ασπίδας" συνιστά νέα ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών διενέξεων μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας, κλιμάκωση της στρατιωτικοποίησης της Ευρώπης, και φυσικά αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη για το μέλλον των λαών της.

Αυτή η ενέργεια συναντά την καθολική αντίδραση του λαού της Τσεχίας και όλων των αντιπολεμικών και αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Συναντά μόνο τη στήριξη του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και βεβαίως και της ελληνικής κυβέρνησης. Αποτελεί σκαλοπάτι, ώστε να υλοποιηθεί όλος ο σχεδιασμός των ΗΠΑ για την "αντιπυραυλική ασπίδα" με επόμενο βήμα στην Πολωνία, αλλά και στα Βαλκάνια, στα οποία αυτό το διάστημα βρίσκεται η Κοντολίζα Ράις και συγκεκριμένα στη Βουλγαρία, με σκοπό την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων για την "ασπίδα" των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Το πρόσχημα που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για πυρηνική απειλή του Ιράν είναι ανυπόστατο, ενώ ο πραγματικός λόγος είναι ότι επιδιώκουν να αποκτήσουν τη δυνατότητα να επιτίθενται, χωρίς να έχουν το φόβο της αντεπίθεσης.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της με τους λαούς της Πολωνίας και της Τσεχίας που απορρίπτουν την εγκατάσταση βάσεων "αντιπυραυλικής ασπίδας" στις χώρες τους. Καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τον ελληνικό λαό για δράση και επαγρύπνηση.

Η πολιτική των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ για την οικοδόμηση πυραυλικής άμυνας πρέπει να εμποδιστεί και να σταματήσει. Το φιλειρηνικό κίνημα οφείλει να αγωνίζεται για το σταμάτημα κάθε ιμπεριαλιστικού σχεδιασμού σε βάρος των λαών του πλανήτη. Η ΕΕΔΥΕ καλεί τα αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά κινήματα των Βαλκανίων και όλης της Ευρώπης σε κοινή δράση και συντονισμό για την αποτροπή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ