Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ με την υπόθεση της χρηματιστηριακής εταιρίας «ΔΕΚΑ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «πολιτική μεθόδευση εκ μέρους της ΝΔ». Οπως είπε ο Δ. Ρέππας, «είναι βέβαιον ότι η ΝΔ επενδύει πολιτικά στην πτώση του Χρηματιστηρίου, αδιαφορώντας αν βλάπτει την οικονομία, αν τελικώς βλάπτει τα συμφέροντα των επενδυτών» (σελίδα 11).

ΚΑΘΕ μέρα που περνάει, με όλα τα στοιχεία που έχουμε, εσωτερικά και διεθνή, για τη χώρα μας, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη συσπείρωσης και συνεργασίας όσων γίνεται περισσότερων δυνάμεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μια ολομέτωπη επίθεση, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα στην εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε η ΚΟΘ του ΚΚΕ με συνδικαλιστές και ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού (σελίδες 12-13).

ΚΑΛΟΥΝ την ελληνική Δικαιοσύνη ν' αγνοήσει τις απειλές του Γερμανού προέδρου Ράους και τις οποιεσδήποτε πιέσεις και να ολοκληρώσει το έργο της για τη δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, αντιστασιακοί, νομικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί παράγοντες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση - συζήτηση του «Εθνικού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα» (σελίδα 12).

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ φιέστα οργανώθηκε στα Ανω Λιόσια, προκειμένου ο ίδιος ο πρωθυπουργός να παραδώσει τα κλειδιά των καινούριων διαμερισμάτων σε δύο δικαιούχους οικογένειες μπροστά στις κάμερες των καναλιών, δύο ακριβώς χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό της Πάρνηθας, το Σεπτέμβρη του 1999, όταν το έργο της αποκατάστασης των σεισμοπαθών εξακολουθεί να καρκινοβατεί (σελίδες 16-17).

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ με θέμα την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, στην οποία καταγγέλθηκαν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις ξεπουλήματος, αναπτύχθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ στο συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ η ΚΟΠ απευθύνει κάλεσμα παλλαϊκής συστράτευσης ενάντια στο ξεπούλημα (σελίδα 21).

ΒΟΜΒΑ στα θεμέλια του ασφαλιστικού ταμείου των εργαζομένων σε ΟΤΕ, ΟΣΕ και ΕΛΤΑ (ΤΑΠ - ΟΤΕ) βάζει η κυβέρνηση και δευτερευόντως η διοίκηση του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού. Με τη συνεχή μείωση προσωπικού και τη μη χρηματοδότηση του Ταμείου ως οφείλουν, δημιουργούν προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους (σελίδα 22).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ