Πέμπτη 27 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Νέες καταδίκες αγροτών

Σε 20 μέρες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε άλλους 16 αγρότες - μεταξύ των οποίων και τον δήμαρχο Γιάννουλης Δ. Αλατά κι άλλους πρώην κοινοτάρχες - το Τριμελές Εφετείο της Λάρισας, επειδή συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις το Μάρτη του 1995.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες καταδικάστηκαν σε πέντε διαφορετικές δίκες που διεξήχθησαν απουσία συνηγόρου υπεράσπισης, καθώς η σύνθεση του εφετείου απέρριψε το αίτημά τους για την αναβολή τους. Γεγονός που δε συμβαίνει για πρώτη φορά, αφού σε πολλά «αγροτοδικεία» γίνονται «κανονικά» οι δίκες και καταδικάζονται οι αγρότες, αν και απουσιάζουν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Και οι νέες καταδικαστικές αποφάσεις ελήφθησαν παρά και ενάντια στη νομοθετική ρύθμιση που ψήφισαν όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η οποία προβλέπει την παραγραφή όλων των «αδικημάτων» των αγροτών μέχρι τις κινητοποιήσεις του 1997.

Βεβαίως, οι καταδίκες των αγροτών - ιδιαίτερα σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις - «βολεύουν» την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία επιχειρεί να τρομοκρατήσει την αγωνιζόμενη αγροτιά που παλεύει για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ