Πέμπτη 27 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΣΟΦΤΕΞ»
«Ερχονται» και νέες απολύσεις

Η κυβέρνηση συνεχίζει τη σκανδαλώδη πολιτική της, λέγοντας  «ναι»  στους νέους εκβιασμούς της πολυεθνικής

Και άλλες απολύσεις θα πρέπει να αναμένονται στη «ΣΟΦΤΕΞ», αφού χτες ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Π. Φορλίν, «επαναδεσμεύτηκε» ενώπιον των υφυπουργών Ανάπτυξης και Εργασίας Γ. Ζαφειρόπουλο και Χρ. Πρωτόπαπα και του προέδρου του ΟΑΕ, ότι θα διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό στα τρία εργοστάσια της εταιρίας (Αθήνα, Μ. Πεύκο και Δράμα), αποφεύγοντας όμως να δεσμευτεί τι θα γίνει με τους εργαζόμενους των 11 εναπομεινάντων αποθηκών που λειτουργούν στη χώρα. Ετσι, με δεδομένο ότι η διοίκηση της εταιρίας επιδιώκει να παραδώσει τις αποθήκες σε ιδιώτες εμπόρους, θεωρείται πολύ πιθανό ότι, πέρα από τις απολύσεις των 7 εργαζομένων στη Λάρισα και την Πάτρα, σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες.

Σε χτεσινή συνάντηση, που συμμετείχε και αντιπροσωπεία του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων, οι κυβερνητικοί παράγοντες, επιδίωξαν την αναστολή των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απαιτούν την ακύρωση των απολύσεων. Εστι, σ' αυτά τα πλαίσια, δέχτηκαν τους όρους του Π. Φορλίν, να αναστείλει τις απολύσεις μέχρι 31 Μάρτη. Ως τότε θα δώσει πίστωση χρόνου, στους 7 απολυθέντες να δεχτούν να εργαστούν στο εργοστάσιο της Αθήνας. Στην περίπτωση που δε δεχτούν θα απολυθούν, πράγμα που οι υφυπουργοί το δέχτηκαν χωρίς σχολιασμό.

Μ' αυτόν τον τρόπο, επιχειρείται να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «ΣΟΦΤΕΞ» που έχουν εξαγγείλει εικοσιτετράωρη απεργία για αύριο Παρασκευή και για τις 2 του Φλεβάρη, δεχόμενοι την πρόταση της διοίκησης της εταιρίας. Υπό αυτά τα δεδομένα, σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ του σωματείου όπου θα συμμετέχουν και οι 7 απολυμένοι εργαζόμενοι, προκειμένου να καθοριστεί η παραπέρα στάση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ