Τετάρτη 26 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Προανήγγειλε εξοπλισμούς και εξελίξεις για ΑΟΖ

Το πλαίσιο εκσυγχρονισμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να παίξουν ρόλο στα «γεμάτα» στην προώθηση συμφερόντων ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων στην Ανατολική Μεσόγειο στη σχεδιαζόμενη ελληνική ΑΟΖ, αλλά και ευρύτερα στους ανταγωνισμούς ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων στην εν λόγω ζώνη, έδωσε ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, μιλώντας στην ιστοσελίδα «think news».

«Είναι καιρός οι Ενοπλες Δυνάμεις να εκσυγχρονιστούν με νέα σύγχρονα μέσα», είπε και πρόσθεσε ότι «η αναβάθμιση της Ελλάδας εξοπλιστικά θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη διατήρηση της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή». Εξ ου και αναφέρθηκε σε παζάρια με Αμερικανούς και Γάλλους για αναβάθμιση των υπαρχόντων αεροσκαφών F-16, προμήθεια F-35, ή «Mirage». Στάθηκε επίσης στη συντήρηση των ρωσικών πυραύλων S-300, την αναβάθμιση των αμερικανικών «Patriot», καθώς και στην αναζήτηση πολεμικών πλοίων από Γερμανία, Ολλανδία ή ΗΠΑ.

Αναφέρθηκε, εξάλλου, σε αντίστοιχα σχέδια της Αγκυρας για προμήθεια προηγμένων ρωσικών «S400» και αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35, επισημαίνοντας μάλιστα πως «δεν μπορεί η Τουρκία να αποκτήσει τα νέα F-35 και παράλληλα τους S-400 και να μην υπάρχει μια απάντηση από την πλευρά της Συμμαχίας». Εβαλε το ζήτημα και προς τη Μόσχα, λέγοντας πως «οι φίλοι και ομόδοξοι Ρώσοι πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να εξοπλίζουν την Τουρκία με συστήματα τέτοια που θα ανατρέψουν την ισορροπία στο Αιγαίο. Είμαστε σε επαφή και με εκείνους».

Ολα τα παραπάνω «τρέχουν», καθώς όπως είπε «το θέμα της ΑΟΖ είναι πολύ κοντά». Να σημειωθεί εδώ ότι στο υπουργείο Εξωτερικών, αρμόδιοι κύκλοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον δηλώσεις του Αιγυπτίου υπουργού Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Τάρεκ Ελ Μόλα, ο οποίος υποστήριξε ότι η Αίγυπτος θα έχει σύντομα την τελική οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και την Κύπρο, καθότι έχει ολοκληρώσει την οριοθέτηση των συνόρων της με την Κύπρο και βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας οριοθέτησης των συνόρων με την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ