Τετάρτη 26 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση με αφορμή τις δηλώσεις Βαρουφάκη

Συνεχίστηκε και χτες η αντιπαράθεση με επίκεντρο τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, αντιπαράθεση αποπροσανατολιστική για το λαό, που φαίνεται να υποκρύπτει κι άλλου είδους σκοπιμότητες και σχεδιασμούς, σχετικούς με την πορεία της οικονομίας αλλά και με τις διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο διαδίκτυο επικρίνει την «έξοδο στις αγορές», γράφοντας ότι όταν αυτή την κάνει ένα πτωχευμένο κράτος «αποτελεί όνειδος, αντί για λόγο να γιορτάζουν οι πολίτες του». Προσθέτει ότι πρόκειται για κίνηση που στόχο έχει να πείσει τους «ιθαγενείς» ότι βγαίνουν από την κρίση, όπως έκανε το 2014 η τότε κυβέρνηση. «Εκείνη την εποχή, τον Απρίλιο του 2014, εξηγούσα κατ' ιδίαν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς αυτά, με αναλύσεις και επιχειρήματα τα οποία κατόπιν ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του χρησιμοποιούσαν στον δημόσιο διάλογο, και στη Βουλή, για να κατατροπώνουν την κυβέρνηση Σαμαρά», προσθέτει και καταλήγει, προτρέποντας την κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα, είτε να ζητήσουν δημοσίως συγνώμη απ' τους Σαμαρά - Στουρνάρα είτε να δηλώσουν ευθαρσώς ότι «η μετακύλιση του ομολόγου Στουρνάρα δεν βοηθά στην απόδραση της χώρας από την Χρεοδουλοπαροικία».

«Λάδι στη φωτιά» έριξε και ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, ο οποίος σε συνέντευξή του μίλησε για «γραφικότητες» σε ό,τι αφορά τα λεγόμενα Βαρουφάκη για ειδικό δικαστήριο. «Ισως ο άνθρωπος δεν έχει καμία αντίληψη τι σημαίνει για την πολιτική ζωή του τόπου, και μάλιστα μέσα από μία οκταετή περιπέτεια που έχει περάσει η κοινωνία και ο απλός λαός, να ανοίγει κανείς και να κάνει τέτοιες προκλήσεις. Είναι στα όρια, ας πούμε, του γραφικού, αυτού του τύπου οι απόψεις», δήλωσε.

Γενικότερα για τα λεγόμενά του ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως είναι «ένα πολύ αρνητικό αποτύπωμα που (...) αφήνει ο κ. Βαρουφάκης στην πολιτική ζωή του τόπου (...) είναι ένα αφήγημα άκρως υποκειμενικό, ενδεχομένως γεμάτο μυστικά και ανακρίβειες (...) δεν αφήνει περιθώριο για σοβαρή πολιτική συζήτηση...».

Κατήγγειλε μάλιστα τα κίνητρα του Γ. Βαρουφάκη, λέγοντας «το ότι επιλέγεται τώρα, με έναν τρόπο συστηματικό, και ενόψει μάλιστα του ότι περνάμε την καμπή στο πεδίο της οικονομίας και μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να κλείσει αυτός ο επώδυνος κύκλος για την ελληνική κοινωνία, το ότι επιλέγεται τώρα το να έρθουν με τέτοιο τρόπο αυτά τα δημοσιεύματα, αρκετούς μήνες μάλιστα και μετά την έκδοση ενός βιβλίου, δείχνει προφανώς μία υποκειμενική διάθεση καταρχήν του ίδιου του συγγραφέα να συσκοτιστούν τα πράγματα και να υπάρξουν διχασμοί και περιπέτειες στην πολιτική ζωή του τόπου και να υπονομευτεί και η πορεία της χώρας για την κανονικοποίηση».

Τις νεότερες δηλώσεις Βαρουφάκη αξιοποίησε εκ νέου η Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της: «Ο κ. Βαρουφάκης είχε επιτέλους μια καλή ιδέα: Να ζητήσει ο κ. Τσίπρας συγγνώμη από τους κ. Σαμαρά και Στουρνάρα για όσα έλεγε το 2014, όταν η Ελλάδα είχε βγει στις αγορές ή αλλιώς να σταματήσει να θριαμβολογεί. Προσυπογράφουμε την παρότρυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ