Τετάρτη 26 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θα παίρνουν τα σπίτια ... εθελοντικά

«Να παραδίδουν εθελοντικά την προσημειωμένη κατοικία τους στην τράπεζα θα καλούνται οι δανειολήπτες, ώστε να πετυχαίνουν καλύτερο διακανονισμό οφειλής ή ακόμα και διαγραφή της, εφόσον η αξία του σπιτιού υπερβαίνει την απαίτηση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος».

Αυτή η είδηση, που δημοσιοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί από το τρίτο τρίμηνο του 2017, δηλαδή πολύ σύντομα. Και είναι από τα σενάρια που έχουν επεξεργαστεί οι όμιλοι (funds) οι οποίοι έχουν αγοράσει μεγάλο μέρος των «κόκκινων» δανείων, όπως προβλέπεται από τα μνημόνια των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Αυτά τα δάνεια αφορούν ανάμεσα σε άλλα και «κόκκινα» δάνεια εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Ετσι, αυτές οι οικογένειες που έτσι κι αλλιώς έχουν χτυπηθεί από την αντιλαϊκή πολιτική, καλούνται τώρα μόνες τους να παραδώσουν τους κόπους μιας ζωής, που μπορεί να έγιναν ένα σπίτι για να ζήσουν, στους ομίλους και τις τράπεζες. Κατά τ' άλλα, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την «έξοδο» στις αγορές. Μόνο που και αυτό το παράδειγμα αποκαλύπτει πόσο βαρύ είναι το φορτίο για τους εργαζόμενους αλλά και το ότι η όποια «έξοδος» αφορά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ