Πέμπτη 27 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ»
«Τρέχουν» διάφορα σενάρια αναδιάταξης

Τη διαθεσιμότητά του να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, «αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχω ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση», επανέλαβε χτες, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ», ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Εστιάζοντας στο χώρο του «κέντρου» ως βασικό πόλο ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού συστήματος, σημείωσε πως «η ΔΗΣΥ αυτοπεριορίζεται στην κεντροαριστερά, κατά τρόπο ο οποίος είναι ανεξήγητος κατά τη γνώμη μου, γιατί αυτό αντιβαίνει και στις αποφάσεις του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ του 2015. Βεβαίως κεντροαριστερά, αλλά αν αφήνουμε το εύρος του προοδευτικού κέντρου, στην πραγματικότητα επιτρέπουμε στη ΝΔ να επεκτείνει τα δικά της όρια». Ενώ πρόσθεσε πως «υπό το επιχείρημα "ελάτε να συσπειρωθούμε, να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να υποστεί συντριπτική ήττα αυτή η κυβέρνηση", είναι πολλοί που λένε "πρέπει να ψηφίσουμε ΝΔ". Αρα υπάρχει μία υπολανθάνουσα σκέψη, ότι "εντάξει, ας γίνει η ΝΔ αυτοδύναμη κυβέρνηση, να μείνουμε εμείς στην αντιπολίτευση, να μην έχουμε φθορά, να μην έχουμε βάρη και τα βρίσκουμε και με τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα μιας νέας κεντροαριστεράς"».

Στο μεταξύ, χτες το απόγευμα, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΔΗΣΥ - το ανώτερο συλλογικό της όργανο - από κοινού με την Κοινοβουλευτική της Ομάδα. Ηταν η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου, τις εργασίες του οποίου άνοιξε η Φώφη Γεννηματά, ενώ ακολούθησαν ομιλίες των προέδρων του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργου Παπανδρέου, της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, της ΕΔΕΜ, Απόστολου Πόντα και του εκπροσώπου των Κινήσεων Πολιτών, Γιάννη Τούντα. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε εισήγηση για τη συγκρότηση των επιτροπών, τομέων και δικτύων της ΔΗΣΥ.

Μιλώντας η Φ. Γεννηματά στο ΚΣ της ΔΗΣΥ ζήτησε «να εντείνει τις πολιτικές της πρωτοβουλίες, τη δράση της στη Βουλή και στην κοινωνία», ώστε να αναδείξει τον «εναλλακτικό δρόμο για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας» και να δημιουργήσει «ευρεία συσπείρωση». Προανήγγειλε ότι στη ΔΕΘ θα εξειδικεύσει το «Σχέδιο Ελλάδα», πάνω στο οποίο προτείνει συστράτευση των βασικών αστικών πολιτικών δυνάμεων, με το χώρο της να διεκδικεί «πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις».

Συμπλήρωσε ότι «μέσα στο επόμενο διάστημα είναι αναγκαίο να προχωρήσουν όλες οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα, για τη δημιουργία του ενιαίου φορέα της παράταξης», και ότι δεν υπάρχουν «περιθώρια και καμιά δικαιολογία για δισταγμούς και καθυστερήσεις». «Ο πολιτικός χρόνος τρέχει, είναι πυκνός και πρέπει να τελειώνουμε με τη συγκρότησή μας. Μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα. Οι δημοκρατικοί πολίτες απαιτούν να τελειώνουμε. Είναι ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», τόνισε, σε μια σπόντα προς Ποτάμι και Ωρα Αποφάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ