Πέμπτη 27 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Μπορεί καλύτερα για την «κανονικότητα» του κεφαλαίου

Σταθερά στη γραμμή του ότι το κόμμα του τα κατάφερνε και μπορεί και τώρα να τα καταφέρει καλύτερα, ως κυβέρνηση, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, εμφανίστηκε και χτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, από την Καβάλα όπου περιόδευσε.

Επιβεβαιώνοντας ότι η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση γίνεται πάνω στις «ράγες» της στρατηγικής σύμπλευσης των αστικών πολιτικών δυνάμεων, για τις ανάγκες και την πορεία της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, σημείωσε σε σχέση με την «έξοδο στις αγορές» πως «είναι θετικό το γεγονός ότι η χώρα βγήκε στις αγορές και αποκαταστάθηκε κάποια κανονικότητα (...) Πλην όμως, σε καμία περίπτωση, δεν είναι λόγος για πανηγύρια. Το κόστος - εάν κάνει κάποιος την αναγωγή - είναι υψηλότερο σε σχέση με το κόστος που είχαμε πληρώσει το 2014».

Επέμεινε ότι «έχει γίνει μια μεγάλη ζημιά στο σώμα της πραγματικής οικονομίας. Μια ζημιά που θα πάρει καιρό να την αποκαταστήσουμε. Και μια ζημιά που τελικά θα διορθωθεί μόνο μέσα από μια πολιτική αλλαγή και μέσα από μια κυβέρνηση, η οποία θα έχει συγκροτημένο σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου», τη δική του κυβέρνηση.

Το οποίο σχέδιό του συνίσταται βασικά σε μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις και περικοπές στο «σπάταλο» κράτος. Είπε συγκεκριμένα ο Κυρ. Μητσοτάκης: «Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους, ξεκινώντας με τους φόρους στις επιχειρήσεις, από το 29% στο 20% εντός μιας διετίας. Και θα ισοσκελίσουμε την όποια απώλεια εσόδων μέσα από ένα συγκροτημένο σχέδιο συμμαζέματος του κράτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ