Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ
Να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία για την έκρηξη

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκη και Γ. Χουρμουζιάδη

Να γίνουν γνωστές οι αιτίες της έκρηξης στο εργοστάσιο παραγωγής λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, που σημειώθηκε στις 2 του Σεπτέμβρη 2001, οι επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων καθώς και τα μέτρα που λήφθηκαν, ζητούν με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης προς τους υπουργούς Εργασίας και Ανάπτυξης. Επίσης, κατέθεσαν Αίτηση για να δοθούν από τους υπουργούς οι εκθέσεις και τα πορίσματα των αρμοδίων υπηρεσιών σχετικά με το προαναφερόμενο συμβάν.

«Εκτός από τη διακοπή της λειτουργίας της μονάδας του νιτρικού οξέος, τη φωτιά και τον εκκωφαντικό τρόπο, επιπλέον ένα μεγάλο χημικό σύννεφο κάλυψε για αρκετό χρόνο ολόκληρο το εργοστάσιο και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πέντε (5) τουλάχιστον εργαζόμενοι, αν δεν τραυματίστηκαν, σίγουρα κινδύνεψαν, σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Παρά το συμβάν, συνεχίζουν, και την ευαισθησία που υπάρχει στη γειτονική Νέα Καρβάλη και σε ολόκληρη την πόλη, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν προβεί σε καμία απολύτως δήλωση των εργαζομένων, για τις αιτίες του επεισοδίου και τα μέτρα που λαμβάνονται».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της 2-9-2001, στη ΒΦΛ Καβάλας, με αποτέλεσμα την έκρηξη και τη διαρροή χημικού νέφους;
  • Ποιοι ακριβώς εργάζονταν τη στιγμή εκείνη στη μονάδα, που παρουσίασε τη λειτουργική ανωμαλία και ποια είναι η κατάσταση της υγείας τους;
  • Μετά το συμβάν πότε και ποιοι αρμόδιοι πραγματοποίησαν έλεγχο στο εργοστάσιο και ειδικά στη μονάδα που παρουσίασε ανωμαλία;
  • Ποια μέτρα έχουν συστήσει και πώς εφαρμόζονται;

Και η Ερώτηση καταλήγει: «Καλούνται οι αρμόδιοι υπουργοί να καταθέσουν μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής όλες τις εκθέσεις και τα πορίσματα των αρμοδίων υπηρεσιών για το παραπάνω συμβάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ