Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελαιοπαραγωγοί χωρίς αποζημιώσεις

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να καταβληθούν αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς που η παραγωγή τους χάθηκε λόγω εχινοκαρπίας, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό Γεωργίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης και Σταύρος Σκοπελίτης με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Στην Ερώτηση τονίζεται: «Η ασυνήθιστη ανομβρία των μηνών Φλεβάρη και Μάρτη σε πολλές περιοχές της χώρας, και ιδιαίτερα στην Κρήτη, είχε αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, την κατακόρυφη μείωση της ελαιοπαραγωγής, που εκδηλώθηκε με το φαινόμενο της εχινοκαρπίας, η οποία δεν αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ, με συνέπεια οι ελαιοπαραγωγοί να βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η κυβέρνηση, επικαλούμενη τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, αντιμετωπίζει με προκλητική αδιαφορία το πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι είναι αποτέλεσμα αντίξοων καιρικών φαινομένων και για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτών των φαινομένων υπάρχουν τα κονδύλια των ΠΣΕΑ».

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας: «Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί για τις συνέπειες της εχινοκαρπίας;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ